Connect with us

Alba

Tabără educațională pentru elevi, la Penitenciarul Aiud. Ce vor învăța liceenii

Publicat



aiud penitenciar

Penitenciarul Aiud anunță că se desfășoară două serii de tabere educaționale pentru elevi. Acțiunile sunt organizate pentru promovarea educației juridice și a activității derulate de sistemul penitenciar.

La nivelul sistemului penitenciar se desfășoară proiectul „Tabără de învățare pentru promovarea educației juridice și a activității derulate de sistemul penitenciar”. Proiectul face parte din cadrul programului…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Festivalul de muzică ”Voices” la Alba Iulia: Vor concura 14 tineri. Concert special cu Gabriel Dorobanțiu și Olivia Addams

Publicat

Festivalul prin care se dorește promovarea tinerelor talente, ”Voices” revine la Alba Iulia și în 2024. Evenmentul va avea loc în perioada 11-12 mai, la Casa de Cultură a studentilor. 

14 tineri  din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena pentru premii în valoare totală de 12.500 lei, în fața unui juriu condus de compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă.

Anul acesta, festivalul, se desfășoară pe două secțiuni, Secțiunea Case de Cultură Studențești și Secțiunea Talente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alexandru Negrea, un tânăr pilot de karting din Câmpeni, a urcat pe podium la concursul ”Micul Pilot”. Cum au fost cursele

Publicat

Alexandru Negrea Luca are 10 ani și este din Câmpeni. Recent, Alexandru a urcat pe podium la un concurs național de karting. Mai exact, după două etape pe circuitul de kart din Bacău, Alexandru s-a poziționat pe locul secund la general. 

Tânărul din Câmpeni este pilot de karting din 2022.

Acesta a participat în perioada 28-29 aprilie la prima etapă a Concursului Național de Karting școlar „Micul Pilot” ce s-a desfășurat pe circuitul Speed Park din Bacău, la clasa de concurs Micro Rotax.

Concursul a fost compus din două finale, una sâmbătă și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Legea mirosurilor îi poate viza și pe cei care stau la bloc. Ce amenzi ar risca locatarii care gătesc cu ușa deschisă

Publicat

Legea mirosurilor îi poate viza și pe cei care stau la bloc. Adoptată în 2020, pentru a acoperi un vid legislativ, aceasta a vizat activitatea firmelor care poluează olfactiv, după cum explicau inițiatorii.

Este vorba despre Legea nr. 123/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Aceasta obligă firmele și alți operatori economici să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv generat prin activitate.

Legea a fost concepută să acopere un vid legislativ, în scopul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pe 1 mai, Garda Apulum și Garda Cetății deschid sezonul turistic la Alba Iulia. Programul spectacolelor din Cetatea Alba Carolina

Publicat

Pe 1 mai, Garda Apulum și Garda Cetății deschid sezonul turistic la Alba Iulia. Garda Cetății se întoarce cu ceremonialul schimbului de gardă, de la ora 12:00, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina. 

Tot miercuri, de la ora 18:00, Garda Apulum îi va aștepta pe albaiulieni și turiști în fața Porții a IV-a, la primul spectacol de reconstituire antică din acest an.

„Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe