Connect with us

Actualitate

Tabără mobilă pentru refugiaţi în oraşul Siret din judeţul Suceava

Publicat


O tabără mobilă pentru refugiaţi a fost operaţionalizată, sâmbătă, în oraşul Siret din judeţul Suceava, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pentru furnizarea răspunsului eficient în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, a fost operaţionalizată astăzi o tabără mobilă în oraşul Siret din judeţul Suceava. Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetăţenilor sosiţi din zona de conflict. Totodată, la nivelul judeţului Suceava, în Vama Siret, cu sprijinul salvatorilor şi a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă şi alimente puse la dispoziţie de reprezentanţii societăţii civile”, se arată într-un comunicat al DSU transmis AGERPRES.

La Siret au fost operaţionalizate şi alte corturi de aşteptare, de unde cetăţenii vor fi preluaţi şi transportaţi la destinaţie în mod organizat, iar la nivelul zonei de frontieră a fost operaţionalizat un Punct de Comandă Mobil.

tabara

 

„De asemenea, în scopul optimizării acţiunii de sprijin derulate în judeţul Suceava, IGSU a dispus dislocarea modulelor mobile din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Neamţ, astfel ca la nevoie acestea să poată fi instalate şi să acopere nevoile existente la momentul respectiv”, se mai menţionează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, două corturi au fost montate în punctele de trecere a frontierei Rădăuţi Prut şi Stânca din judeţul Botoşani, pentru a fi folosite, la nevoie, de reprezentanţii societăţii civile care doresc să sprijine cetăţenii sosiţi din Ucraina cu apă şi alimente. Corturile sunt dotate cu mese şi scaune.

De asemenea, este în curs de operaţionalizare o altă tabără mobilă în Sighetul Marmaţiei, din judeţul Maramureş.

„În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar autorităţilor locale implicate în gestionarea acestei situaţii, prin punerea la dispoziţie a rezervei de personal şi a mijloacelor tehnice necesare, conform competenţelor. Asigurăm populaţia că pompierii salvatori sunt şi rămân la datorie şi vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuţiilor specifice zonei de competenţă şi responsabilitate”, transmite DSU.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistraţi, cu o capacitate de 201 locuri pentru fiecare tabără. La nevoie, acestea pot fi dislocate din alte judeţe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unităţi. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO: Prima misiune în Turcia a echipei de salvatori români. Doi adulți, scoși de sub dărâmături în viaţă. Copilul a murit

Publicat

Echipa de căutare – salvare RO-USAR a finalizat misiunea de recuperare de sub dărâmături a unei familii din oraşul Antakya, a informat, marţi, IGSU.

Potrivit sursei citate, trei persoane au fost scoase de sub ruine. Cei doi adulţi sunt în viaţă şi au fost predaţi ambulanţei, iar copilul a fost găsit decedat, fiind predat familiei.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţa, marţi dimineaţă, că echipa de căutare – salvare a României se află misiune de identificare şi recuperare a unei familii (soţ, soţie şi copil) surprinse sub dărâmături, în oraşul Antakya.

Clădirea s-a prăbuşit complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut nouă etaje.

Agerpres

* Sursa foto: IGSU / Facebook.com

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Intervenție a polițiștilor la DSP Arad, după ce un director a adus la birou un aparat cu electroşocuri

Publicat

Poliţiştii au intervenit, marţi, 7 februarie 2023, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, în urma unui apel la 112 care prin care se reclama că directorul economic al instituţiei a adus la birou un aparat cu electroşocuri şi un spray cu piper, pentru a-şi intimida colegi cu care s-ar afla în conflict.

Surse din cadrul DSP Arad au declarat, pentru AGERPRES, prezentând şi o filmare cu incidentul – că directorul economic Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, spunând că are asupra sa dispozitivul cu electroşocuri pentru a se apăra.

Conform filmării, la un moment dat directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat strigă: „M-ai curentat! Dom’le,…

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Femeia reţinută pentru trafic de influenţă în legătură cu angajări în spital, fostă angajată a Primăriei Arad

Publicat

Femeia reţinută după ce a fost surprinsă în flagrant de DNA că a primit mită 5.000 euro pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad este o fostă angajată a Primăriei Arad. Instituţia a precizat că ea şi-a dat demisia în 2019.

„Primăria municipiului Arad face precizarea că persoana în cauză nu mai este angajată a instituţiei noastre din anul 2019, când a demisionat din funcţia de consilier în cadru unui serviciu pe care o deţinea”, a precizat, marţi, la solicitarea AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

În contextul în care procurorii susţin că femeia reţinută a pretins că are influenţă asupra Consiliului Judeţean (CJ) Arad şi asupra unui…

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Camera Deputaților decide dacă minorii vor mai putea fuma în spațiile publice. Cât de mare va fi amenda

Publicat

Potrivit proiectului, care va ajunge pe masa Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, fumatul este interzis minorilor în locurile publice.

Proiectul care le interzice minorilor să fumeze în spații publice a trecut de Senat

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a condus ședința de luni a plenului a fost cea care a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 21 decembrie, transmite Agerpres.

În proiectul de modificare a Legii Legii 349/2002 se prevede „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice:…

Citește mai mult pe Agerpres.ro

Citește mai mult pe Romania24.ro

Citește mai departe