Connect with us

Cluj

TABEL. Creștere cu 25% a cheltuielilor cu ÎNCĂLZIREA la Termoficare Cluj-Napoca. „Cum vom plăti facturile?”

Publicat


1642615932 calorifer.jpg

Clujenii racordați la rețeaua centralizată de termoficare a societății Termonapoca SA au primit facturile pe luna decembrie 2020 și au constata o creștere semnificativă a acestora. 

Reprezentanții Termonapoca SA au transmis la cererea Cluj24 o comparatie a cheltuielilor medii cu energia termica in sistemul centralizat (termoficare) din Cluj-Napoca în decembrie 2021 față de decembrie 2020. (vezi tabel mai jos)

”Cresterea este de 25%, datorată creșterii prețului gigacaloriei cu 15% si datorită temperaturii medii lunare mai scăzute în decembrie 2021 (1,0 grade Celsius fata de 3,22 grade Celsius în decembrie 2020)”, au spus reprezentanții Termonapoca SA.

O familie din cartierul Grigorescu, al cărei apartament cu 3 camere este racordat la rețeaua de termoficare., a primit o factură uriașă, de peste 730 de lei, din care 420 de lei reprezintă costul căldurii.

”Ne omoară cu zile facturile astea, mai plătim peste 200 de lei curentul electric, iată că ajungem la aproape 1000 de lei doar cheltuieli musai. Să nu ajungem să luăm din banii de mâncare în ritmul ăsta”, a declarat unul dintre membrii familiei.

De asemenea, un pensionar care locuiește singur în cartierul Mănăștur are de plătit la cheltuielile de bloc o sumă de 388 de lei, din care energia termică se ridică la 185 de lei iar prepararea apei calde 33 de lei.

”Nu știu cum vom plăti facturile și pe luna ianuarie, cele de pe decembrie sunt foarte mari, jumătate reprezintă încălzirea. Noi, pensionarii de rând nu avem pensii speciale, abia ne descurcăm de pe o zi pe alta. Așa facturi mari nu am avut niciodată”, se plânge acesta.

Tabel comparativ cu încălzirea

Cheltuieli medii energie termică…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

SONDAJ. Prime de Paște pentru angajați. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii

Publicat

Un sondaj efectuat pe 120 de companii a scos în evidență faptul că 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii de Paște angajaților. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Universitatea Craiova – CFR Cluj. Clujenii au nevoie de victorie ca de aer în lupta pentru poziția secundă a Superligii

Publicat

CFR Cluj și Universitatea Craiova se vor întâlni joi, de la ora 21,45 pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șase a play-off-ului Superligii, deplasare în urma căreia CFR…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Cel mai mare concurs de JAZZ din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Publicat

Parcul Central din Cluj-Napoca va prinde din nou viață, la cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est ca premii și număr de participanți: Jazz in the Park Competition.

„13 tinere trupe din 10 țări sunt…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Ce factori influențează sănătatea mintală a tinerilor în România – noul raport al Being Initiative lansat de la Cluj

Publicat

Raportul Being, ce surprinde imaginea de ansamblu a sănătății mintale a tinerilor din 13 țări, dintre care și România, a fost făcut public. Cercetarea a identificat problemele de sănătate mintală a tinerilor cu vârste…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe