Connect with us

Eveniment

Tanczos Barna, după ce un bărbat a fost desfigurat de un urs: schimbăm legea

Publicat



Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, sâmbătă, după ce un bărbat atacat de un urs a fost operat timp de 6 ore și mai are nevoie de alte intervenții, că legislația va fi modificată.

Vineri, un bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă Cristuru Secuiesc. A fost supus unei intervenţii chirurgicale de 6 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

„Și această tragedie este un semnal de alarmă că modificarea legislației, care ar permite intervenția de urgență atunci când este semnalată prezența urșilor periculoși în localități, este indispensabilă și din ce în ce mai urgentă. Cele două proceduri, de intervenție imediată și de prevenție, trebuie să existe în paralel în soluționarea problemei. Tocmai din aceste considerente lucrăm la proiectul de ordonanță pentru modificarea legislației, conform căruia în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac, în câteva ore la locul respectiv se va deplasa o echipă formată de jandarmi și vânători care va interveni gradual, în funcție de situație. Este responsabilitatea și datoria statului să asigure siguranța cetățenilor. Trebuie să prevenim tragediile de acest tip!”, este anunțul lui Tanczos Barna.

Conform CJ Harghita, este vorba despre un bărbat de 54 de ani care a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă…

[Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj – Farul Constanța, 5-1. Clujenii se impun la SCOR și își adjudecă poziția secundă în play-off

Publicat

CFR Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit astăzi, 18 mai, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca în ultima etapă din play-off-ul Superligii României. Clujenii obțin victoria în ultima etapă a…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Publicat

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea. Bihorenii au câștigat cu 94-92. Este prima înfrângere în competițiile interne în mai bine de un an, scrie Baschet.ro


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

19 mai: Rusaliile Catolice. Obiceiuri și tradiții legate de această sărbătoare. Când pică Rusalile Ortodoxe 2024

Publicat

19 mai: Rusaliile Catolice. În fiecare an, la 50 de zile de la Sărbătoarea Sfintelor Paşti, creştinii sărbătoresc Rusaliile.

Sărbătoarea Rusaliilor are consacrate două zile, duminică și luni (a doua zi de Rusalii).

Catolicii (cu excepția greco-catolicilor) și ortodocșii au sărbătorit Paștele la date diferite, deci la fel se va întâmpla și cu Rusaliile.

Citește mai departe

Cluj

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe