Connect with us

Eveniment

Târgul de Crăciun de la Sibiu a ajuns la final: Venituri în economia locală de peste 10 milioane de euro

Publicat


Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost vizitat de aproximativ 250.000 de persoane din alte localități. Veniturile realizate în economia locală în cele aproape 2 luni cât a fost deschis depășesc pragul de 10 milioane de euro, luând în considerare doar cele peste 100.000 de înnoptări.

Organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu anunță că acesta a ajuns la final, iar ediția a fost una „de excepție”.

„Comparativ cu edițiile trecute, cea din anul 2022, a 15-a ediție a Târgului, a reunit cel mai mare număr de căsuțe și cea mai bună selecție de expozanți, fapt recunoscut de majoritatea celor care au vizitat Târgul și care au apreciat că a devenit mai mult decât un loc de petrecut timpul, fiind un loc de unde poți cumpăra cadouri interesante, cu valoare sentimentală.

De altfel, și expozanții au apreciat ediția din acest an, 86% dintre ei se declară mulțumiți iar pentru 70% dintre ei, ediția din anul 2022 a fost chiar mai bună decât ediția record din anul 2019”, spun organizatorii Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Gândit încă de la prima ediție drept un produs turistic, menit să atragă vizitatori din alte orașe sau țări la Sibiu pe timpul săptămânilor de iarnă, Târgul de Crăciun din Sibiu a avut, la această ediție, rezultate remarcabile.

Târgul de Crăciun de la Sibiu a ajuns la final. Aproximativ 250.000 de persoane din alte localități au vizat Târgul de Crăciun

„Potrivit estimărilor organizatorilor, Târgul a fost vizitat de aproximativ 250.000 de vizitatori din alte localități.

Datorită acestui număr imens de vizitatori, veniturile realizate în economia locală în cele aproape 2 luni în care Târgul de Crăciun a fost deschis depășesc pragul de 10 milioane de euro, luând în considerare doar înnoptările, în număr de peste 100.000 în lunile noiembrie și decembrie. Bugetul mediu de cheltuieli este estimat la 100 de euro pe zi, bani cheltuiți pe cazare, masă, cumpărături și petrecerea timpului liber”, spun organizatorii.

„A fost o ediție foarte reușită, suntem foarte bucuroși că am primit reacții pozitive atât din partea vizitatorilor cât și din partea expozanților ce au participat la ediția din acest an.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un vector în turism în perioada sărbătorilor la nivelul întregii țări și suntem mândri că „rețeta” de succes de la Sibiu a început să fie preluată și implementată și de alte orașe din țară”, spune Andrei Drăgan Răduleț, președintele Asociației Events for Tourism, organizatorul Târgului.

Următoarea ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu va începe în data de 17 noiembrie 2023.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Tâlhari din Turda au jefuit un magazin de bijuterii din Austria. Prada, vândută în România

Publicat

Patru români cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani au jefuit un magazin de bijuterii din orașul Seitenstetten, situat în districtul Amstetten din Austria Inferioară.

Potrivit publicației ziarulromanesc.at,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Bărbat RĂNIT în Bonțida. Și-a prins un picior într-un motocultor și a ajuns la spital

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, pe raza localității Bonțida, unde un bărbat și-a prins membrul inferior stâng într-un motocultor.

Potrivit pompierilor, din primele date…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Se schimbă ora în weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vară

Publicat

Se schimbă ora în weekend

Se schimbă ora în weekend. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Traficant de droguri, prins în FLAGRANT într-un cămin studențesc din Cluj-Napoca. A fost reținut pentru 24 de ore

Publicat

Un traficant de droguri a fost prins în flagrant într-un cămin studențesc din Cluj-Napoca. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe