Connect with us

Alba

Tătaru: Se vor putea vaccina anti-COVID și cei care au făcut boala, dar nu cei care trec atunci prin ea

Publicat


Primele doze de vaccin anti-COVID – aproximativ 10.000 – vor ajunge în România în perioada dintre Crăciun și Revelion, iar cu acestea va fi imunizat personalul din spitalele de boli infecțioase, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta spune că vaccinarea populației va începe în martie-aprilie și speră ca „până la începutul verii să poată fi vaccinată mare parte a populației”. Tătaru a precizat că se vor putea vaccina și cei care au avut COVID-19, dar nu și cei care trec prin boală la acel moment.

Tătaru a spus, la Digi24, că în perioada dintre Crăciun şi Revelion în România va ajunge o primă tranşă, simbolică, de 10.000 de doze, care va fi dirijată către spitalele de boli infecţioase, pentru vaccinarea personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva COVID.

Ministrul a afirmat că, începând cu luna ianuarie, România va primi lunar vaccinuri, preconizându-se că în ianuarie vor fi 600.000 de doze, în februarie, în jur de 1 milion, astfel încât în martie-aprilie să poată fi începută vaccinarea populației. Până la acel moment, vor fi vaccinați angajații din spitale, din centrele de copii și de bătrâni și persoanele vulnerabile. „Sper ca până la începutul verii să ajungem la vaccinarea unei mari părți a populației”, a spus Tătaru.

Vaccinarea se va face în centre de vaccinare, în care vor exista și câte 50 de cabinete, în centrele mari, iar în total vor fi implicați aproximativ 1.500 de medici.

”S-a ales varianta unor centre de vaccinare mai mari, cum ar fi Bucureştiul, ne gândim la Romexpo sau la Arena Naţională, unde vor fi mai multe cabinete de vaccinare. Dacă un centru de vaccinare obişnuit are între 4 şi 6 cabinete, preconizăm ca la un centru mare, cum este Arena Naţională, să fie în jur de 50 de cabinete, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin, având zone de aşteptare (….) iar apoi o altă zonă post-vaccinare unde cel venit la vaccin va rămâne 15 minute pentru a putea fi evaluat”, a mai declarat Nelu Tătaru.

El a precizat că se vor putea vaccina și cei care au avut COVID-19, dar nu și cei care trec prin boală la acel moment.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris marți pe Twitter că „este probabil ca primii europeni să fie vaccinați înainte de sfârșitul lui 2020”, după ce EMA a anunțat că se va reuni într-o ședință extraordinară în 21 decembrie, pentru aprobarea primului vaccin anti-Covid pentru uz în Uniunea Europeană, cel al Pfizer/ BioNTech.

România își propune să vaccineze 60%-70% din populație – în jur de 13 milioane de români – împotriva COVID-19 în primele 6 luni ale campaniei de vaccinare, susținea recent Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecţioase la Spitalul Militar Central Carol Davila din București și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. „Dacă vom avea 60-70% din populație imunizată, putem asigura începutul sfârșitului pandemiei. Vom putea să ne întoarcem la viața și normalitatea pe care o știam”, a declarat medicul.

Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi voluntară și gratuită.

sursa: digi24.ro. hotnews.ro

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în Alba în weekend 29 – 31 martie: Temperaturi neobișnuite, cu maxime de 27 grade Celsius. Prognoza meteo pe localități

Publicat

primavara vremea flori papadie meteo

Vremea în Alba în weekend 29 – 31 martie 2024: Temperaturi neobișnuite pentru data din calendar. Maximele ating 27 de grade Celsius. Prognoza meteo pe localități. Vreme suprinzătoare în weekend. Vor fi temperaturi de vară, cu maxime ce urcă până la 27 de grade Celsius și minime ce nu scad sub 6 grade.

Ultimele zile ale lunii martie aduc o vreme extrem de călduroasă, cu temperaturi ce se potrivesc mai degrabă sezonului estival….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

29 martie-3 aprilie: Olimpiada sportului militar liceal, etapa I, la Alba Iulia. 180 de elevi vor participa la Spartachiadă

Publicat

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia găzduiește, în perioada 29 martie – 3 aprilie 2024, Olimpiada sportului militar liceal – etapa I.

Competiția, cunoscută și sub numele de „Spartachiada”, este organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării, în baza calendarului sportiv pentru anul 2024, și va alinia la start aproximativ 180 de elevi din cele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu: nu este oportun. Nu mai suntem în pandemie

Publicat

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu consideră oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Spune că nu mai suntem în pandemie, să fie necesare astfel de măsuri.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână.

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Ce spune premierul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe