Connect with us

Eveniment

Tehnici chirurgicale de bază, prezentate de SideMED studenţilor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Publicat



sursa foto: Facebook / UMFST

Sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală – SideMED organizează a 18-a ediție a workshop-ului „Basic Surgical Techniques”.

Evenimentul este dedicat studenților care doresc să-și dezvolte abilitățile în utilizarea manevrelor chirurgicale.

„Tematica workshop-ului încearcă să urmărească, pas cu pas, cea mai eficientă metodă de fundamentare a noţiunilor de bază din chirurgie, cu aplicabilitate ulterioară la workshop-urile specializate şi în practica medicală.

Evenimentul se adresează studenţilor care doresc să intre pentru întâia oară în contact cu manevre chirurgicale şi celor care doresc să exerseze şi să îşi perfecţioneze tehnicile de bază”, a anunţat, vineri, UMFST Târgu Mureş, pe Facebook.

Studenţii învaţă astfel noţiuni de Asepsie şi Antisepsie, instrumentarul chirurgical de bază, tipuri de noduri utilizate în chirurgie şi tipuri de suturi utilizate în chirurgie.

„După prezentările teoretice, fiecare doi participanţi beneficiază de ajutorul unui trainer care se ocupă de explicarea şi clarificarea nelămuririlor ce pot apărea după acestea, urmând apoi să explice pas cu pas procedurile practice adiacente prezentărilor, până la înţelegerea şi executarea cu succes de către participant a acestora.

Evenimentul este structurat pe parcursul unei zile, cu împărţirea tematicii astfel încât să se permită participanţilor parcurgerea ei într-o manieră relaxată şi conform ritmului de învăţare a fiecărui participant în parte”, a precizat UMFST Târgu Mureş. Agerpres

sursa foto: Facebook / UMFST


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

PAȘTE 2024: Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă seara la Alba Iulia, pentru slujba de Înviere. Semnificații pentru credincioși

Publicat

Paște 2024. Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă seara la Alba Iulia. Aceasta ajunge mai întâi, de la Ierusalim, pe Aeroportul ”Otopeni”.

Patriarhia Română a anunțat că Lumina Sfânta va fi adusă de la Ierusalim, în seara de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

O delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei va fi prezentă sâmbătă seara pe Aeroportul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Emil Boc: Aștept expertiza finală pentru strada Uliului. Noi am luat măsuri să protejăm și locuințele

Publicat

Emil Boc spune că expertiza finală privind cauzele alunecării de teren care a dus la suprarea unei părți din strada Uliului din Cluj-Napoca nu este gata.

Primăria a căutat soluții pentru a pune la dispoziția…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO Accident în Alba Iulia: Momentul impactului dintre două mașini, surprins de o cameră de bord

Publicat

VIDEO Accident în Alba Iulia: Momentul impactului dintre două mașini, de miercuri seara, a fost surprins de o cameră de bord a unui alt participant la trafic. 

În imagini se poate observa că una dintre mașini încearcă să facă stânga și taie calea celui de-al doilea autoturism.

Ocupanții celor două autovehicule rămân în mașini în urma șocului, însă nici un alt participant la trafic nu s-a oprit pentru a vedea dacă poate ajuta.

Mai multe autoturisme trec pe lângă cele două mașini din care nu se vedea nici o mișcare, fără să încerce să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Probleme la Alba pentru partidele conduse de Șoșoacă și Terheș. Listele de susținere depuse pentru consiliul județean, INVALIDATE

Publicat

Probleme pentru cele două partide extremiste, PNCR și SOS la Alba. Candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, dar și listele pentru consilieri județeni au fost respinse. 

Au fost respinse de Biroul Electoral Județean, din cauza neregulilor găsite în listele de semnături pentru susținerea candidaților. Decizia a fost luată pe 1 mai 2024 și poate fi contestată la Tribunalul Alba, în termen de 48 de ore.

Atât în listele depuse de partidele conduse de Cristian Terheș și Diana Șoșoacă, reprezentații BEJ au găsit probleme.

Foi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe