Connect with us

Eveniment

Temperaturi extreme în Harghita: Mercurul din termometre a coborât până la -11,6 grade Celsius. Ce impact are frigul asupra culturilor agricole

Publicat



Mercurul termometrelor a coborât, joi dimineaţa, la Miercurea-Ciuc, până la minus 11,6 grade Celsius, fiind înregistrat recordul negativ de temperatură pentru această zi. Recorduri negative de temperatură pentru ziua de 30 martie s-au înregistrat şi la Topliţa şi Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul de serviciu Sorin Bugner, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, a declarat că valoarea de-11, 6 grade Celsius s-a înregistrat în jurul orei 03,00 şi reprezintă recordul de temperatură al zilei la Miercurea-Ciuc. Precedentul record a fost de -10 grade Celsius.

De asemenea, la Topliţa s-au înregistrat minus 10 grade Celsius, faţă de vechiul record, care a fost de minus 8 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc s-a consemnat o minimă de minus 7,4 grade Celsius, în vreme ce precedentul record a fost de minus 5,4 grade.

Şi la celelalte staţii din judeţul Harghita s-au înregistrat valori negative. În localitatea Joseni, mercurul termometrelor a arătat o minimă de -9.7 grade Celsius, iar la staţia de munte Bucin, -10,8 grade Celsius.

Sorin Bugner a precizat că aceste temperaturi scăzute s-au înregistrat pe fondul unui cer senin şi al unei mase de aer rece venită din Nord.

În următoarele zile temperaturile vor mai creşte, dar în timpul nopţii este posibil să mai fie valori negative.

Aceste temperaturi negative nu reprezintă un pericol pentru culturile agricole din Harghita, unde încă nu a venit primăvara, iar vegetaţia nu este pornită.

Şeful Direcţiei Agricole Harghita, Romfeld Zsolt, a precizat că este puţin probabil să fie afectate culturile de toamnă, iar livezile nu vor avea de suferit, întrucât pomii nu sunt înfloriţi.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Elevii premiați la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024, etapa județeană Alba. Echipajele calificate la națională

Publicat

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024. Etapa județeană a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Lotul județului Alba la etapa națională a acestei competiții este format din echipajele care au obținut locul I.

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024 – elevi...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

  • 1 post de ofițer specialist I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;
  • 1 post de ofițer specialist II în cadrul Inspecției de Prevenire – Avizare-autorizare;
  • 1 post de ofițer I în cadrul Inspecției de Prevenire – Control și activități preventive;
  • 1 post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită

Publicat

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luarte de mită în formă continuată. Suma cerută pe când era manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare se ridică…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. Femeie agresată de fostul soț. Bărbatul s-a ales cu dosar penal

Publicat

Scandal într-o locuință din Alba Iulia. O femeie a reclamat la Poliție că a fost agresată de către fostul soț. Polițiștii i-au deschis bărbatului dosar penal pentru violență în familie.

Polițiștii au stabilit, din primele cercetări, că, în timp ce femeia s-ar fi aflat într-o locuință din Alba Iulia, pe fondul unor discuții contradictorii avute cu fostul său soț, bărbatul, în vârstă de 34 de ani, ar fi agresat-o.

Nu i-a provocat leziuni grave pentru care să fie necesară acordarea de îngrijiri medicale.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe