Connect with us

Eveniment

Tentativă de omor la Brateiu – Bărbat lovit în cap de un sibian chiar în fața casei

Publicat


Un cetățean polonez, domiciliat în județul Sibiu, a fost lovit cu putere în moalele capului de către un sibian. În urma loviturilor acesta a suferit mai multe leziuni traumatice. Agresorul este cercetat acum pentru tentativă de omor.

Totul s-a petrecut în seara zilei de 18 decembrie în localitatea Brateiu. Bărbatul de origine poloneză a fost lovit în cap cu o unealtă de către un sibian. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, conflictul dintre cei doi a fost unul spontan.

„În fapt s-a reţinut că, în data de 18.12.2020, în jurul orei 2000, în timp ce se afla în fața porții locuinței sale situată în localitatea Brateiu, persoana vătămată D.A. (în vârstă de 55 ani, cetăţean polonez, domiciliat în jud. Sibiu) a fost lovită în zona capului cu o unealtă cu mâner din lemn și cap metalic, de către numitul F.A. (în vârstă de 30 ani, domiciliat în judeţul Sibiu), în cadrul unui conflict spontan, suferind leziuni traumatice, printre care o fractură cominutivă cu înfundare frontal dreapta, cu deplasare de fragment osos intracerebral care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de urgență”, spune prim procurorul Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Acuzat de tentativă de omor

Sibianul în vârstă de 30 de ani este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

„Prin ordonanţele din data de 19.12.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul F.A. şi punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de inculpatul F.A. pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 188 alin. 1 Cod pen.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 19.12.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea inculpatului F.A., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 188 alin. 1 Cod pen., dosarul fiind înaintat în aceeaşi zi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu referat cu propunere de arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile”, mai spune Veștemean.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Secţia 2 Poliţie Rurală Mediaş.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ce grad de DIFICULTATE ar trebui să aibe examenele de CAPACITATE și BACALAUREAT. Ce spune ministrul Deca

Publicat

Ce grad de dificultate ar trebui să aibă exemenele de capacitate și bacalaureat? „Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ploile se extind în toată țara, iar temperaturile continuă să scadă. Directorul ANM: „Minimele vor coborî la valori negative”

Publicat

vreme meteo umbrela ploaie ploua

Meteorologii anunță o vreme rece cu ninsori și ploi însemnate cantitativ în următoarele ore. Temperaturile vor continua să scadă, iar minimele vor coborî până la -5 grade Celsius. 

Reamintim faptul că sudul județul Alba se află sub avertizări Cod Galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ, până luni, la ora 15:00. Marți, ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pietoni loviți de mașini în Cluj-Napoca. Un șofer era beat

Publicat

Un pieton a fost lovit, luni dimineață, de un autoturism pe str. Frunzisului din Cluj-Napoca, la locul accidentului intervenind achipaje medicale. 

De asemenea, tot luni dimineață a fost înregistrat un alt accident…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Doi elevi ai Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificați la Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe