Connect with us

Cluj

Testare GRATUITĂ HPV și Babeș-Papanicolau la VIVO! Mall din Cluj-Napoca. Vezi când va avea loc

Publicat



La finalul acestei săptămânii, mai exact în zilele de 28, 29, 30 ianuarie, în parcarea VIVO! Mall din Cluj-Napoca, între orele 10.00 și 17.00 va avea loc o acțiune de testare gratuită a femeilor pentru depistarea precoce a cancerului de col  uterin. Se vor efectua teste HPV și Babeș-Papanicolaou.

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca implementează proiectul „lntegrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Una din activitățile proiectului este aceea de informare, educare și conștientizare a populației țintă la nivel național cu privire la serviciile de screening ale cancerului de col uterin.

Grupul țintă este alcătuit din persoane de sex feminin, cu vârsta între 24 și 64 de ani.

Pentru a marca luna internațională de luptă împotriva cancerului de col uterin, Institutul Ocologic Cluj Napoca organizează două evenimente.

„Institutul Oncologic va deplasa o unitate mobilă”

Primul, aflat la a doua ediție, constă în iluminarea timp de trei zile a fostului hotel „Continental” în turcoaz, simultan cu difuzarea unor mesaje de informare a populației țintă cu privire la accesarea serviciilor de testare oferite gratuit în cadrul proiectului.

conti 1

Cel de-al doilea eveniment al săptămânii va fi organizat în weekendul 28, 29, 30 ianuarie în parcarea VIVO! Mall din Cluj-Napoca, între orele 10.00 și 17.00.

Institutul Oncologic va deplasa acolo o unitate mobilă, complet echipată și asistată de personal medical specializat, la care se vor efectua testări GRATUITE HPV și Babeș-Papanicolaou pentru…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Petrescu (CFR Cluj): Dacă eram eu ANTRENOR, mai aveam doi ca Bîrligea și Otele. Tachtisidis poate RĂMÂNE, a jucat bine

Publicat

„Bursucul” s-a întors la CFR Cluj cu o victorie, după 3-2 cu Rapid. Antrenorul a analizat partida și ar fi vrut mai mulți jucători ca Otele și Bîrligea.

Dan Petrescu a declarat că dacă ar fi fost la CFR de la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Zile libere 2024. Când este următoarea minivacanță, după Paște

Publicat

Zilele libere de Paște se încheie marți, 7 mai, pentru salariați și miercuri, 8 mai pentru elevi. În luna mai, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea testări de evaluare națională, arată Alba24.ro.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Duel feroviar la Cluj, tranșat de jucătorii lui Dan Petrescu. CFR – Rapid: 3-2

Publicat

CFR Cluj a învins, duminică seara, pe Rapid București, într-un meci disputat pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, partidă din play-off-ul Superligii de fotbal.

Scorul a fost deschis de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Primii doi pui de barză din cuibul de la Vlaha au ieșit din ou în Sâmbăta Mare a Paștelui

Publicat

Primii doi pui de barză au eclozat, sâmbătă, în cuibul de la Vlaha, județul Cluj, anunță Clujbird, site-ul care monitorizează cuibul.

”Puii și-au spart coaja de ou la 34 de zile după ce a fost depus primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe