Connect with us

Alba

Testare pentru COVID gratuită, la cabinetul medicului de familie. Ministrul Sănătății: ”DSP să evalueze posibilitățile”

Publicat



Testarea pacienților suspecți de Covid ar putea fi făcută și în cabinetele medicilor de familie. Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va crește capacitatea de testare pentru depistarea virusului Sars-Cov-2, prin dezvoltarea serviciilor în regim ambulatoriu.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat, vineri, după o întâlnire cu reprezentanţi ai Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, că se conturează o soluţie pentru rezolvarea problemelor medicilor de familie, printre care și creșterea capacității de testare pentru depistarea coronavirusului, informează Agerpres.

Ministrul Alexandru Rafila a avut vineri o primă întâlnire cu reprezentanții societăților profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluțiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară.

„Una dintre principalele urgențe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum și tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienți. A fost o discuție care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme”, a declarat ministrul Sănătății la finalul întâlnirii.

În timpul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Delapidarea în variantă atenuată nu este considerată infracţiune contra patrimoniului. Decizie la Înalta Curte

Publicat

Delapidarea în variantă atenuată nu este considerată infracţiune contra patrimoniului, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Instanța s-a pronunțat într-un recurs în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 152 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală raportat la art. 139 alin. (2) din Codul de procedură penală stabileşte că infracţiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modificări la regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba Iulia. Taxe, plată online. Care sunt planurile primăriei

Publicat

Modificări la regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba Iulia. Primăria a pus în consultare publică schimbări propuse la regulamentul prin care sunt atribuite locurile de parcare de reședință.

Se introduce posibilitatea achitării online a locurilor de parcare. De asemenea, sunt prevăzute taxe pe care să le plătească locuitorii dacă vor să le utilizeze și în weekend sau 7 zile pe săptămână și în sărbători legale.

Modificări la regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Primăria Alba Iulia a recepționat lucrările de modernizare de pe Bulevardul Republicii. Ce se întâmplă până la 1 Decembrie

Publicat

Primăria Alba Iulia a recepționat lucrările de modernizare efectuate pe Bulevardul Republicii. Gabriel Pleșa a anunțat că până în 1 Decembrie vor fi recepționate și celelalte lucrări, inclusiv sistemul de bike sharing pentru biciclete electrice.

”Am recepționat astăzi lucrările executate în cadrul celui de-al doilea contract din cele cinci încheiate de municipiul Alba Iulia pe mobilitate urbană.

Este vorba de întregul Bulevard Republicii, care a fost profund modernizat”, a anunțat primarul Gabriel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Burse școlare 2024-2025: Când vor primi elevi bursele în acest an școlar. Calendar și sumele estimate pentru plată

Publicat

Burse școlare 2024-2025. Metodologia de acordare a burselor în anul școlar care a început în septembrie, stabilită de Ministerul Educației, prevede datele la care vor fi plătite acestea, în lunile care urmează.

Primul termen de plată va fi 20 noiembrie.

Până atunci, cel târziu în 20 octombrie, școlile transmit inspectoratele școlareprima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse. De asemenea, vor fi comunicate sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate