Connect with us

Alba

Testarea elevilor în școli începe joia viitoare, dar încă nu se știe cum se va face. Ministrul Educației a cerut clarificări

Publicat



Joia viitoare ar putea fi prima zi de testare a elevilor în școli, spune ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Nu e clar cum se va face testarea, Cîmpeanu spunând că a trimis 3 întrebări după instrucțiunile date de ministerul Sănătății.

Potrivit acestuia, s-au solicitat Ministerului Sănătăţii clarificări referitoare la procedura de lucru privind realizarea testelor de salivă pentru elevi și preșcolari.

Cîmpeanu spune că au fost semnate vineri contractele subsecvente, iar cei care au câștigat licitația au la dispoziție între 1 și 5 zile să depună scrisorile de garanție bancară. Apoi, termenul de livrare pentru lotul 1 este între 1 și 5 zile.

„Deci le putem avea miercuri, joi, vineri, săptămâna viitoare luni. Așteptarea mea era să fie deja de mult. Acum mă aștept să fie la finalul acestei săptămâni, dar se poate fi foarte bine să fie la începutul săptămânii viitoare.

Am auzit astăzi un expert în sănătate publică că testele trebuie făcute de personal medical și a continuat că în școlile românești nu există personal medical. Adică practic o persoană care susține testarea printr-o singură frază demontează testarea.

Personal medical nu există în școli,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Meciul dintre CSM Unirea și ACS Târgu Mureș, AMÂNAT. Mai mulți fotbaliști ai echipei din Alba Iulia s-au simțit rău la antrenament

Publicat

Meciul CSM Unirea și ACS Târgu Mureș, AMÂNAT: Partida de fotbal dintre ACS Târgu Mureș și CSM Unirea a fost amânată, după ce mai mulți fotbaliști ai echipei din Alba Iulia s-au simțit rău la antrenament. 

Meciul era programat pentru marți la ora 18:00, la Târgu Mureș.

Anunțul a fost făcut luni de reprezentanții clubului de fotbal, pe contul oficial de Facebook.

Sportivii au primit de la medic cinci zile de repaos, astfel că meciul care urma să aibă loc marți s-a amânat.

”Partida de mâine dintre ACS Târgu Mureș și Unirea Alba Iulia a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Cugir, cercetat de polițiști după ce a furat două biciclete. Bunurile au fost recuperate și restituite proprietarilor

Publicat

Un bărbat de 42 de ani din Cugir este cercetat de polițiști după ce ar fi sustras două biciclete, lăsate de proprietari într-un spațiu special amenajat al unei societăți comerciale din oraș.

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 mai 2024, polițiștii din Cugir au identificat un bărbat de 42 de ani, din Cugir, ca persoană bănuită de săvârșirea unui furt de biciclete sesizat poliției la data de 26 aprilie 2024.

Din primele cercetări, a rezultat că, în noaptea de 25/26 aprilie 2024, bărbatul ar fi sustras două biciclete care erau lăsate de către proprietarii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vremea în Transilvania și în țară până în 19 mai. Prognoza meteo pe regiuni, temperaturi și precipitații

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 19 mai. Prognoza meteo pe regiuni. Urmează o săptămână cu vreme instabilă în majoritatea regiunilor. După ce în primele două zile vom avea maxime chiar și de 27-28 de grade Celsius, temperaturile vor scădea brusc de miercuri, fiind așteptate ploi și furtuni.

Temperaturile vor urca din nou după data de 11 mai, ajungând la valori de până la 28 de grade, după data de 16 mai. 

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 6 – 19 mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

CNPP: Peste 4,74 milioane de pensionari înregistrați în România, în luna aprilie. Cât a fost pensia medie

Publicat

În România erau înregistrați în luna aprilie un număr de 4.748.274 de pensionari, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă. Pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenite s-a ridicat la aproape 10,676 miliarde lei, scrie Agerpres.

Din totalul pensionarilor, 632.361 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 636 de lei.

Potrivit statisticilor CNPP, din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe