Connect with us

Alba

Testele de salivă pentru testarea elevilor în școli s-au epuizat. Ministerul Educației cere DSU un grafic de distribuție

Publicat



Ministerul Educației a cerut miercuri, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), graficul livrărilor de teste de salivă pentru școli. Asta din cauza faptului că cele rămase sunt insuficiente pentru săptămâna următoare.

Testele primite până acum au fost distribuite aproape toate către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie.

Conform ministerului, diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie și este insuficientă chiar și pentru prima administrare.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației cere DSU ca, în măsura posibilului, livrarea umătoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set.

Testele de salivă sunt controversate. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că rata de teste fals pozitive este „surprinzător de mare”, dar a adăugat că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ziua internațională a copilului, la Aiud. Distracții pregătite în Parcul municipal și acces gratuit la Muzeul de Științele Naturii

Publicat

În 1 iunie, de Ziua internațională a copilului, Parcul Municipal din Aiud va fi principalul loc de distracție al celor mici. De la ora 13:00, autoritățile locale au pregătit un tobogan gonflabil, recitaluri sau ateliere de desen.

Nu vor lipsi pictura...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

1 iunie: Ziua Internațională a Copilului. Scurtă istorie a copilăriei, din Antichitate, până în Evul Mediu

Publicat

1 iunie: Ziua Internațională a Copilului este sărbătorităla nivel mondial și este dedicată promovării bunăstării și drepturilor copiilor.

Vezi și Mesaje de 1 iunie – Ziua Copilului

Ziua Internațională a Copilului a fost stabilită pentru prima dată în 1925, în timpul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copilului de la Geneva.

În 1954,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Incendiu izbucnit la un autocar care transporta 40 de copii, pe Autostrada A10, între Alba Iulia și Sebeș

Publicat

Un incendiu a izbucnit vineri noaptea la compartimentul motor al unui autocar care transporta 40 de copii, pe Autostrada A10, între Alba Iulia și Sebeș.

La momentul indetificării incendiului de către pompierii militari, acesta se manifesta la compartimentul motor al...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Încep lucrările pentru reducerea riscului de inundații în satul Bucerdea Vinoasă din comuna Ighiu. Valoarea investiției

Publicat

Încep lucrările pentru reducerea riscului de inundații în satul Bucerdea Vinoasă. Lucrările de regularizare și consolidare a văii Bucerdea vor începe pe 3 iunie în satul Bucerdea Vinoasă din comuna Ighiu.

Reamintim faptul că Administrația Bazinală...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe