Connect with us

Alba

Testele RAPIDE Covid 19 nu au ajuns în școli. Ministrul Educației: nu există suficient personal medical. Situația îmbolnăvirilor

Published

on



Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, la RTV, că în marea majoritatea a școlilor nu au ajuns testele rapide de coronavirus pentru că nu are cine să le facă din moment ce nu există personal medical.

„Sunt 17.000 de școli și maxim 788 de medici care s-ar putea întoarce în școli. Raportul este trist, e mai mult decat trist, dar aceasta este realitatea”, a declarat ministrul Educației.

Incidența Covid 19 în rândul personalului din educație – profesori, elevi ș personal auxiliar

Joi seara Ministerul Educație că 244 de elevi şi 329 de angajaţi din Educaţie au fost confirmaţi cu Covid din 8 februarie, când au fost redeschise şcolile în sistem faţă în faţă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, incidenţa cumulată în rândul elevilor în cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale.

Ministerul anunţă că sunt 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

Printre județele în care au fost confirmate inspectoratele școlare cazuri de covid se află și Alba ( 20 de cazuri de elevi și profesori)

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Horoscop de weekend 5-6 octombrie. Sfaturi pentru fiecare zodie, la intrarea lui Jupiter în mișcarea retrogradă

Published

on

Horoscop de weekend 5-6 octombrie. Acest sfârșit de săptămână este unul aparte. Astrele se învârt și se aliniază haotic, aducând sfaturi diferite pentru fiecare zodie în parte.  

Jupiter va intra în mișcarea retrogradă pentru următoarele patru luni, iar Horoscopul este influențat de acest lucru.

Berbec: Oportunități neașteptate în plan personal. Fii deschis la noi experiențe și bucură-te de timp liber.

Taur: E momentul ideal pentru relaxare. Fă-ți timp pentru prieteni și familie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Șofer prins cu 213 kilometri la oră, între Sibiu și Sebeș, pe DN 1. Ce amendă a luat

Published

on

Un șofer a fost prins cu 213 kilometri la oră, între Sibiu și Sebeș, pe DN 1. Este vorba despre un bărbat din Timiș.

El s-a ales cu permisul suspendat şi o sancţiune de aproape 2.500 de lei. Polițiștii l-au oprit din cursă pe drumul naţional DN1, în afara localităţii Cristian.

Aparatul radar a arătat 213 kilometri la oră, adică peste dublul vitezei maxime permise, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

„213km/h – este viteza cu care a fost depistat, de către poliţiştii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat Silviu Ponoran: PSD Alba dezinformează. NU am fost condamnat și NU merg în Parlament pentru imunitate sau privilegii

Published

on

PSD Alba dezinformează. NU am fost condamnat și NU merg în Parlament pentru imunitate sau alte privilegii!

O decizie de astăzi a instanței, privitoare la invalidarea alegerii mele ca primar al orașului Zlatna, a dezlănțuit în rândurile socialiștilor din Alba seria neadevărurilor rostite public.

PSD-iștii dezinformează atunci când vorbesc despre o condamnare a mea, la fel cum fac și când spun că voi candida la Senat pentru imunitate și o serie de privilegii.

Ce vreau să se rețină este că, potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

O primărie din Alba se luptă de aproape cinci ani să recupereze un castel, restituit acum 20 ani urmașilor baronului Banffy

Published

on

Un proces se desfășoară pe rolul Judecătoriei Aiud de aproape cinci ani și este departe de a se termina. Miza procesului este Castelul de la Ciuguzel un teren de aproape 8500 de metri pătrați situat în Lopadea Nouă. 

Cei care se judecă sunt reprezentații Primăriei Lopadea Nouă și urmașii baronului Daniel Banffy, care a fost și ministru al Agriculturii. Castelul din Ciuguzel a fost confiscat împreună cu toată averea acestuia, în 1952, după ce Banffy a fost condamnat pentru instigare la crime împotriva…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement