Connect with us

Alba

Tichete sociale 2022: categoriile de persoane care pot primi ajutor de la stat. Care este valoarea voucherelor

Publicat


bani

Guvernul a reglementat acordarea tichetelor sociale, în perioada iunie-decembrie 2022.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, de acestea vor beneficia persoanele singure, cele fără adăpost și familiile cu venituri reduse.

Tichetele vor putea fi folosite pentru alimente de bază și mese calde, în contextul în care au crescut prețurile la alimente, energie electric.

Tichete sociale 2022: valoarea voucherelor

Proiectul prevede acordarea unor tichete sociale valorice, neimpozabile, în valoare de câte 250 de lei (un singur tichet), acordate o dată la două luni. Acestea vor fi pe suport electronic, potrivit avocatnet.ro.

Vezi și Voucherele de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile vor fi distribuite prin Poșta Română. Ce spune ministrul Muncii

Ajutorul de stat se acordă persoanelor aflate „în risc de deprivare materială, precum și risc de sărăcie extremă ca urmare a creșterii prețului la utilitățile publice, precum și la bunurile de consum, cu impact major asupra standardelor de viață și de locuire ale populației”.

Tichete sociale 2022: categoriile de beneficiari

Persoanele vulnerabile sunt cele cu un venit mediu lunar sub 1.500 de lei, afectate de creșterea prețului la utilitățile…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Publicat

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Permis auto la 17 ani. Care este condiția pentru a putea conduce autovehicule. Modificări în Codul Rutier, la Parlament

Publicat

Permis auto la 17 ani. Un proiect legislativ ce aduce modificări la Codul Rutier și Codul Penal a primit raport de admitere la comisiile Senatului.

Acesta prevede că un minor de 17 ani care deţine permis de conducere categoriile B şi BE poate conduce un autovehicul. Condiția este să fie asistat de o persoană care are permis din aceeaşi categorie de minimum 10 ani.

„Este imperios necesară adoptarea unor măsuri pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ITM Alba: Amenzi de 8.300 de lei și 11 avertismente date de inspectorii de muncă, după controale la firme din județ

Publicat

itm alba

Inspectorii de muncă din Alba au aplicat, în perioada 25-19 aprilie, trei amenzi în valoare totală de 8.300 de lei și 11 avertismente, după controale la firme din județ.

În domeniul relaţiilor de muncă, ITM Alba a verificat 48 de agenți economici, cu un număr total de 429 de salariați. Au fost descoperite 110 de nereguli și aplicate o amendă de 300 de lei și 5 avertismente.

Principalele deficienţe constatate în controale:

  • nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe