Connect with us

Eveniment

Toate cele 175 de sirene de alarmare din judeţul Hunedoara au funcţionat normal

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Toate cele 175 de sirene de alarmare a populaţiei din judeţul Hunedoara au funcţionat normal, miercuri,  1 martie 2023, cu prilejul reluării exerciţiului naţional „Miercurea Alarmelor”, pe parcursul acestuia fiind testate şi verificate echipamentele din 64 de localităţi.

Pe parcursul exerciţiului nu au fost semnalate apeluri la numărul de urgenţă 112 din partea unor persoane care să fi avut eventuale reacţii de panică.

„Pe timpul simulărilor au fost verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei -sirene existente la nivelul comunităţilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Lucian Morogan.

Potrivit acestuia, cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, sunt cele din timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Trafic RESTRICȚIONAT vineri pe A10 Sebeș-Turda

Publicat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri sunt instituite restricții de circulație, din cauza unor lucrări, pe autostrăzile A2 București-Constanța și A10 Sebeș-Turda, scrie Mediafax.

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pe sensul de mers către Turda, la kilometrul 17+600 de metri, sunt restricționate benzile 1 și 2 pentru efectuarea unor lucrări de reparații la rosturile de dilatație. Din acest motiv, vineri, până la ora 16.00, traficul se desfășoară doar pe banda de urgență.

De asemenea, se efectuează lucrări de reparații a carosabilului pe autostrada A2 București-Constanța, astfel:

– în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Guvernul a aprobat Codul Amenajării Teritoriului. AUTORIZAȚIILE de construire vor fi EMISE în 65 de zile

Publicat

Miercuri, Guvernul a aprobat proiectul de Lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor. Acest act va permite emiterea autorizațiilor de construcție în 65 de zile, termen care în prezent poate ajunge și la un an, anunță Ministerul Dezvoltării, citat de Mediafax.

„Este cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani, care eficientizează și simplifică procesele de avizare, autorizare și monitorizare în domeniile urbanismului, amenajării teritoriului și construcțiilor. Este o lege extrem de așteptată de domeniile de specialitate, și nu numai, care codifică 17 acte normative diferite în vigoare”, a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Trasee DEVIATE cu ocazia MARATONULUI Internațional Cluj-Napoca 2023, anunță CTP Cluj

Publicat

Cu ocazia desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca 2023, unele trasee ale mijloacelor de transport public vor fi deviate duminică, 2 aprilie, anunță CTP Cluj.

traseu maraton

„Duminică 2 aprilie 2023, în intervalul orar 05:00 – 15:00, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 9 ( str. Bucium – P-ța Gării):
TUR: Din str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, str. Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul, str. Horea, Piața Gării. Se suspendă stația Central.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Turcii aşteaptă 350.000 de români în Antalya. Cei mai mulţi sunt din Cluj şi Bucureşti

Publicat

Hotelierii din Antalya estimează că anul acesta vor avea ca oaspeţi peste 350.000 de români, în creştere cu 20% comparativ cu 2022, când numărul acestora s-a apropiat de cel din 2019, respectiv 292.000, a declarat preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Investitorilor Mediteraneeni, Kaan Kaşif Kavaloglu, relatează Agerpres.

„De zece ani, piaţa din România este foarte importantă pentru Turcia. 292.000 de turişti români au venit în Antalya în 2019 şi am ajuns aproape de numărul înregistrat în 2022. România este pe locul 7 în topul ţărilor care furnizează turişti în Antalya, iar în 2023 aşteptăm o creştere cu 20% a numărului de turişti…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe