Connect with us

Covasna

Top salarii medii nete în România. Pe ce loc de află județul Alba și care sunt creșterile față de anul trecut

Publicat


Cele mai mari salarii medii nete lunare sunt în București, Cluj, Timiș și Sibiu, respectiv de peste 4000 de lei. Cele mai mari creșteri față de anul trecut au fost înregistrate la Sălaj (+25%) și Covasna (+20%).

În clasamentul salariilor medii nete lunare (inclusiv București), județul Alba se află pe locul 11. Salariul mediu net la nivelul lunii septembrie 2022 în Alba este de 3.542 lei, potrivit datelor furnizate de Direcția Regională de Statistică Alba. Comparativ, salariul mediu pe țară este de 4.003 lei.

În Alba, față de luna septembrie 2021, creșterea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

Covasna: A scăzut numărul candidaţilor care au reuşit să obţină permise de conducere

Publicat

Numărul absolvenţilor şcolilor de şoferi din judeţul Covasna, care au reuşit, anul trecut, să obţină permise de conducere, a scăzut cu 8 procente faţă de anul anterior, relevă o statistică prezentată marţi de conducerea Prefecturii.

Potrivit prefectului Raduly Istvan, procentul candidaţilor care au promovat proba practică la examenul pentru dobândirea permisului de conducere a fost de 54%, faţă de 62% în 2021.

„La proba teoretică au fost susţinute anul trecut un număr total de 8.792 de teste, iar numărul celor admişi la această probă a fost de 3.560 în 2022 faţă de 3.969 în 2021, adică cu 409 mai puţin decât în anul anterior. Asta înseamnă o rată de promovare de aproximativ 40%. (…) La proba practică am avut un număr total de 6.619 candidaţi, dintre care 3.550 au obţinut permisul de conducere, cu 512 mai puţini decât în 2021, adică 54% dintre candidaţi au promovat, ceea ce reprezintă o scădere de opt puncte procentuale faţă de anul 2021, când a fost de 62%. (…)

Se poate spune că această rată de promovare este una mică, dar nu putem spune că standardul examenului este prea ridicat sau că sunt prea exigenţi cei care examinează. Nu, nicidecum nu putem să afirmăm acest lucru. Poate că cei care se prezintă la examen, atât la teorie, cât şi la practică, nu sunt suficient de pregătiţi. (…) Suntem deja printre liderii Europei în ceea ce priveşte numărul de decese în accidentele rutiere şi insist ca niciun permis de conducere să nu fie acordat celor care nu sunt pregătiţi corespunzător pentru a conduce în trafic”, a declarat prefectul Raduly Istvan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai menţionat că perioada de aşteptare dintre proba teoretică şi cea practică pentru obţinerea permisului de conducere s-a scurtat foarte mult în ultimul an, după ce Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna, care s-a confruntat cu lipsă de personal, a apelat la sprijinul poliţiştilor din alte judeţe pentru a ajuta la examinarea practică a candidaţilor.

În momentul în care conducerea instituţiei a luat decizia de a apela la ajutor din ţară, timpul de aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni – 3 luni şi jumătate la Sfântu Gheorghe şi între 4 luni şi 4 luni şi jumătate în municipiul Târgu Secuiesc.

Potrivit prefectului, la ora actuală decalajul dintre cele două probe este de aproximativ o lună, iar obiectivul este să se ajungă la maximum două săptămâni.

Raduly Istvan a mai spus că mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Covasna în incinta centrului comercial Sepsi Value din Sfântu Gheorghe s-a dovedit a fi o decizie foarte bună, spaţiul oferind condiţii superioare cetăţenilor, având în vedere că vechiul sediu nu avea nici parcare şi nici toaletă corespunzătoare.

Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Ghișeele Serviciului Taxe și Impozite din Sfântu Gheorghe vor fi deschise sâmbătă, 4 februarie. PROGRAM

Publicat

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe anunță că ghișeele Direcției de Finanțe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe vor fi deschise și sâmbătă, 4 februarie 2023.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, sâmbătă, 4 februarie 2023, ghișeele Direcției de Finanțe Publice Municipale din Sfântu Gheorghe vor fi deschise pentru contribuabili, în intervalul orar  8:00 – 13:00.

În această zi, locuitorii vor putea rezolva orice problemă care este de competenţa acestei instituţii: plăţi de taxe şi impozite locale, înregistrare declaraţii fiscale, transcriere / scoatere din evidență mijloace de transport, eliberarea certificatelor de atestare fiscală, sau clarificarea şi plata unor amenzi.

Măsura a fost luată pentru a fi recuperată ziua de 23 ianuarie, care a fost liberă în sistemul bugetar, prin Hotărâre de Guvern.

Reamintim faptul că plata taxelor şi impozitelor locale, dar şi a amenzilor, se poate face şi online pe www.ghiseul.ro sau prin aplicaţia mobilă Ghişeul.ro disponibilă atât pe Android cât şi pe iOS.

Citește mai departe

Brasov

VIDEO: Ninge abundent în județele Brașov și Covasna. DRDP continuă se deszăpezească drumurile naționale

Publicat

Utilajele de deszăpezire ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov continuă să acţioneze, marţi, 31 ianuarie 2023, pe tronsoanele de drumuri naţionale din judeţele Braşov şi Covasna, zone în care ninge abundent în continuare, după ce, în cursul nopţii, au fost împrăştiate peste 700 de tone de material antiderapant, au informat reprezentanţii Direcţiei.

„Utilajele de deszăpezire ale DRDP Braşov intervin în toate zonele afectate pentru a curăţa zăpada de pe carosabil.

În decursul nopţii, aproximativ 150 de utilaje dotate cu lamă şi răspânditor de sare au patrulat pe şoselele din aria noastră de competenţă (judeţele Braşov, Covasna, Sibiu, Harghita şi Mureş – n.r.) şi au aşternut peste 700 de tone de materiale antiderapante.

Marţi dimineaţă, conform sursei citate, carosabilul era umed în cea mai mare din aria de competenţă a DRDP Braşov, excepţie făcând zonele de la Bâlea Cascadă – Cârţişoara, din judeţul Sibiu, unde zăpada frământată ajungea la 1-3 cm, şi Zagon – Barcani, din judeţul Covasna, unde era zăpadă tasată de 3-4 cm.

De luni după-amiază, ora 17,00 şi până marţi dimineaţa, la ora 5,00, un număr de 146 de utilaje ale DRDP Braşov, dintre care o treime în judeţele Braşov (30) şi Covasna (16), au împrăştiat, în total, 717 tone de material pe tronsoanele de drumuri naţionale şi autostrăzi din aria de competenţă, a menţionat sursa citată. Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ninsoare slabă pe drumuri din șapte județe și București

Publicat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că se circulă în condiții de ninsoare slabă, cu depunere ușoară de zăpadă pe carosabil, pe arterele rutiere din județele: Brăila, Covasna, Giurgiu, Ilfov (și mun. București), Maramureș, Suceava și Vrancea.

Nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația închisă din cauza condițiilor meteorologice sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pe autostrăzile A2 București-Constanța (km. 10-30) și A3 București-Ploiești, este de asemenea semnalată ninsoare ușoară, carosabilul fiind umed, cu depunere de zăpadă în strat subțire.

Referitor la valorile de trafic, acestea sunt în creștere în special în zona…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe