Alba
TOPUL poluării în 1.000 de orașe din Uniunea Europeană: Pe ce locuri se află Alba Iulia, București și alte orașe din România
35 dintre orașele României ocupă locuri între 102 și 609 într-un clasament al poluării cu particule PM2,5 din 1.000 de orașe europene, conform unui studiu al Institutului pentru Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal).
Aradul se situează pe locul 102, urmat de București pe locul 103, Ploiești pe 120, Craiova pe 121, Timișoara pe 123 și Galați pe 134.
La capătul opus se situează Suceava pe locul 543, Piatra Neamț pe 567, Botoșani pe 575, Bistrița pe 604 și Tulcea pe 609.
Alba Iulia se află aproape la mijlocul clasamentului pe locul 387.
Un număr considerabil de decese ar putea fi evitate dacă poluarea cu particule ar fi redusă la cele mai scăzute niveluri, de la 1.478 în cazul Bucureștiului la 219 în cazul Timișoarei sau 191 în cazul Craiovei.
Studiul poate fi consultat AICI
Alba Iulia în clasamentul european al poluării cu azot (NO2)
În clasamentul poluării cu dioxid de azot (NO2), Bucureștiul se clasează pe locul 119, urmat de Ploiești pe 368, Timișoara pe 390, Arad pe 440 și Brăila pe 514. Cel mai puțin poluate sunt Slatina, pe locul 811, Alba Iulia pe 813, Suceava pe 820, Bistrița pe 830 și Râmnicu Vâlcea pe 834. Și în cazul poluării cu NO2 ar putea fi evitate sute de decese…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Prognoza meteo până în 10 februarie: iarnă blândă, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale și precipitații reduse
Următoarele patru săptămâni vor aduce o iarnă mai blândă decât în mod obișnuit, cu temperaturi peste media multianuală în majoritatea regiunilor, în special în nord-estul țării. Precipitațiile vor fi reduse, iar regiunile montane și vestice vor resimți cel mai acut acest deficit.
Per ansamblu, vremea va fi caracterizată de un regim termic atipic pentru sezon, cu un impact posibil asupra rezervelor de apă și a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
14 ianuarie, Ziua mondială a logicii. De ce se sărbătorește și care sunt cei mai importanți teoreticieni în domeniu
În 14 ianuarie este sărbătorită Ziua mondială a logicii. Aceasta a fost proclamată în 2019, de UNESCO. Obiectivul a fost aducerea în atenție a istoriei intelectuale și a implicațiilor practice ale logicii.
Abilitatea de a gândi este una dintre cele mai definitorii trăsături ale omenirii. În diferite culturi, definiţia umanităţii este asociată cu concepte precum conştiinţa, cunoaşterea şi raţiunea.
Conform…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Regionalizarea României: Marcel Ciolacu intenționează reorganizarea administrativ teritorială, printr-un proiect de lege
Regionalizarea României: Guvernul intenționează demararea unei reforme administrative. Marcel Ciolacu a primit undă verde luni în Consiliul Politic Național al PSD să demareze reorganizarea administrativ teritorială printr-un proiect de lege.
Informația a fost publicată inițial de G4Media și a fost confirmată oficiale de Marcel Ciolacu. Acest lucru înseamnă redesenarea județelor și, posibil, redefinirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Când se indexează pensiile în 2025. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu, la intrarea în ședința Coaliției
Când se indexează pensiile în 2025: Indexarea pensiilor a fost unul dintre subiectele şedinţei liderilor Coaliţiei de Guvernare, a precizat luni premierul Marcel Ciolacu. Acesta a a intrat în ședință cu un termen: 1 septembrie. Este data de la care pensiile ar urma să fie indexate.
„La ora 13.00 am o întâlnire cu copreşedinţii coaliţiei, cu cei trei vicepremieri, să discutăm bugetul pe anul 2025.
Doresc ca de…
Citește mai mult pe Alba24.ro