Connect with us

Alba

Tot ce trebuie să știi despre vaccinarea anti COVID cu doza trei. Centre de vaccinare în județul Alba și cum te poți programa

Publicat



Administrarea celei de a treia doză de vaccin începe din această dimineață. Cei care doresc să se imunzeze cu a treia doză se pot prezenta la orice centru de vaccinare, sau se pot programa pe platforma special dedicată. 

Cea de a treia doză va fi un vaccin ARN Mesager. Momentan în România sunt pe stoc 2,2 milioane de doze de Pfizer și 1,2 milioane de doze de Moderna. 

Luni seara, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, prezent la digi24.ro, a prezentat noua campanie de vaccinare.

”Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager”, a precizat acesta.

”Te poți vaccina cu orice vaccin ARN Mesager. Deci dacă ne-am vaccinat cu Moderna, ne putem vaccina cu Moderna sau cu Pfizer BioNTech, însă recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin. Vorbim de Pfizer și de Moderna. Dacă cineva dorește din diferite motive să facă un switch, poate să facă fără probleme.

Dacă ne-am vaccinat cu AstraZeneca, care nu este produs printr-o tehnologie ARN Mesager, ne vom vaccina cu a treia doză alegând unul dintre cele două cu tehnologia ARN Mesager – Pfizer sau Moderna”, a mai…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

17 mai: Bursa locurilor de muncă la Alba Iulia. Oportunități pentru cei care doresc să se angajeze. Câte posturi sunt disponibile

Publicat

Bursa locurilor de muncă la Alba Iulia. Peste 20 de angajatori vor fi prezenți vineri, 17 mai, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată la Alba Iulia. Sunt oferite aproximativ 300 de locuri de muncă pentru persoane interesate de angajare.

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, str. Mihai Viteazul, nr. 31,  începând cu ora 9.00.

Obiectivele acestei inițiative sunt de a realiza un contact cu un număr cât mai mare de angajatori. De asemenea, se va întreține un dialog între Serviciile Publice de Ocupare. Se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte segmente de autostradă. Zonele în care sunt lucrări de reparații

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, valabile joi, 16 mai. Se fac lucrări de reparațiil a carosabil. De asemenea, restricții sunt și pe alte segmente de autostradă.

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu

  • km 266+750 – 269+500, Cristian (Sibiu), până la ora 19.00 – se execută lucrări de reparații la partea carosabilă; banda 1 și banda de urgență, restricționate, pe calea 1(sens Sibiu-Sebeș); se circulă îngreunat pe banda 2 a căii 1
  • km 264+850 – 264+950, Săcel (Sibiu) până în 18 mai – lucrări…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

msg Maraton Apuseni 2024: 1.500 de alergători din toată lumea, așteptați la start

Publicat

Clubul Alpin Român Filiala Cluj organizează msg Maraton Apuseni 2024, unde sunt așteptați circa 1500 de alergători la startul din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj.

Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa.

Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de auto-depășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii.

Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rețeaua de canalizare, extinsă în comuna Săsciori. Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de canalizare pentru colectarea apelor uzate menajere în sistem centralizat urmează să fie extinsă în localitățile Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita și Colonia Săsciori, printr-o investiție de peste 20,6 milioane de lei.

Primăria Săsciori a lansat, pe 13 mai, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivului „Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita, Colonie”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 20.602.428,06 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, rețeaua de canalizare din comuna Săsciori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe