Connect with us

Alba

Totul despre înscrierea în clasa pregătitoare 2023. Ministerul Educației a publicat ghidul

Publicat


Ministerul Educației a publicat ghidul pentru înscrierea în clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024.

De menționat că, potrivit ministerului, fiecare copil care merge în clasa zero are un loc asigurat. Numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor.

Înscrierea în clasa pregătitoare 2023: Ce copii pot fi înscriși în clasa pregătitoare?

Este vorba despre copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2023, inclusiv și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023.

VIDEO: Înscrieri la clasa pregătitoare 2023-2024: câte…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Controale la sute de farmacii care eliberează medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl. Precizări de la Ministerul Sănătății

Publicat

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost identificate peste 500 de farmacii care eliberează medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl și că în această perioadă sunt derulate controale la aceste unități.

Verificările derulate de inspectorii de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR) au început încă din 18 septembrie.

”Colaborarea cu instituțiile abilitate în desfășurarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Interesul românilor pentru studiile universitare în străinătate, în creştere. Top țări preferate

Publicat

Interesul pentru studiile universitare în străinătate în rândul studenților români a crescut semnificativ în comparație cu anul precedent, conform anunțului făcut de reprezentanții IntegralEdu.

Olanda și Marea Britanie se află în continuare în topul destinațiilor preferate pentru studiu, iar noii studenți se îndreaptă către domenii precum Creative Business, Inteligență Artificială și Securitate Cibernetică.

Într-o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Mizerie și alimente expirate, descoperite de CJPC Alba, după controale la magazine, restaurante și alte locații. Măsuri

Publicat

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Alba au dat ameni de peste 630.000 de lei și au dispus oprirea temporară a prestării de servicii în cazul a șapte operatori economici, în urma acțiunilor de control derulate în perioada august-septembrie.

Aceștia au găsit alimente, fructe sau legume expirate, produse fără acte de proveniență sau mizerie în spații de depozitare.

Controalele au fost derulate la la 118 operatori economici…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un bărbat și o tânără din Ponor și Aiud, prinși la volan fără permis de conducere. Polițiștii le-au întocmit dosare penale

Publicat

Un bărbat și o tânără din comuna Ponor și municipiul Aiud s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși la volan fără a deține permise de conducere. Aceștia au fost opriți de polițiști, în weekend, pe raza localității Ighiu, respectiv pe o stradă din Aiud.

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 septembrie 2023, jurul orei 00:00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat de 38 de ani, din comuna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe