Connect with us

Alba

Trafic restricționat pe Autostrada A1, între Orăștie și Simeria, după ce două microbuzuri s-au lovit

Publicat


Traficul rutier este restricționat vineri dimineața pe Autostrada A1, la km 345+300, între Orăștie și Simeria, în urma unui eveniment rutier în care au fost implicate două microbuzuri.

Potrivit Dispeceratului CNAIR, banda de urgență și jumătate din banda 1 sunt închise, pe Calea 1.

Se circulă pe banda 2 și pe jumătate din banda 1.

Se estimează reluarea circulației normale în jurul orei 10:00.

 


Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Avertizare meteo: Cod galben de FURTUNI pentru zone din județele Alba și Hunedoara

Publicat

Zone din județele Alba și Hunedoara sunt sub avertizare cod galben de furtuni, marți la amiază.

Avertizarea este valabilă marți, 23 mai 2023, până la ora 14:30.

UPDATE: Meteorologii au emis o avertizare cod galben, până la ora 16.00, pentru localități din județul Alba.

Județul Alba: Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Meteș, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Sălciua, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului, Blandiana, Întregalde, Ocoliș, Ponor, Ceru-Băcăinți;

Se vor semnala averse care vor acumula local peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului / vijelie, grindină.

De asemenea, avertizarea pentru județul Hunedoara fost prelungită până la ora 16.00.

Zonele vizate

Județul Alba: Câmpeni, Abrud, Bistra, Roșia Montană, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Vadu Moților, Ciuruleasa, Poiana Vadului.

Zona de munte a județului Hunedoara, respectiv zona de munte a localităților: Hunedoara, Brad, Pui, Vața de Jos, Băița, Crișcior, Râu de Mori, Ilia, Sântămăria-Orlea, Certeju de Sus, Șoimuș, Beriu, Baia de Criș, Sălașu de Sus, Ghelari, Romos, Geoagiu, Vețel, Buceș, Orăștioara de Sus, Zam, Boșorod, Bucureșci, Luncoiu de Jos, Densuș, Rapoltu Mare, Hărău, Gurasada, Brănișca, Blăjeni, Ribița, Răchitova, Balșa, Vălișoara, Tomești, Lunca Cernii de Jos, Vorța, Pestișu Mic, Burjuc, Toplița, Cerbăl, Cârjiți, Bunila, Lelese, Bulzeștii de Sus, Bătrâna.

 

Citește mai departe

Alba

Comunicat Mircea Hava: ”Mâinile Moldovei și ale Uniunii Europene s-au strâns și așa vor rămâne”

Publicat

Sursa foto: Preeședinția Republicii Moldova

Nu sunt doar mulțumit, sunt de-a dreptul încântat de ce s-a întâmplat zilele acestea în Moldova, la Chișinău. Și nu doar în capitala Moldovei, pretutindeni în lume, acolo unde, alături de români, moldovenii trăiesc și muncesc.

Mitingul, așa cum a fost văzut și înțeles de toți, e dovada clară că această țară trebuie și își dorește cu adevărat să fie parte din cureaua de transmisie al acestui mecanism numit Uniunea Europeană.

Trebuie să recunosc că tot acest lucru a fost mai impresionant cu cât înțelegem că Rusia investește constant și masiv ca sabotarea democrației să-i facă pe moldoveni să se abată de la traiectoria europeană către cea bolșevică, să nu aibă încredere în UE și să țină cont de toanele Moscovei. 

Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este, în egală măsură, necesitate și normalitate. Frații noștri, de dincolo de Prut, și-au arătat, în mod covârșitor, opțiunea către ce ceea ce este BUN și au întors, astfel, definitiv, spatele RĂULUI.

Basarabenii sunt, indiscutabil, cetățenii Europei și asta se va consfinți și în mod oficial, în puțini ani de-acum încolo. Socotesc, personal, că pasul cel mare a fost făcut și că mâinile Moldovei și ale UE s-au strâns și așa vor rămâne.

Dincolo de Prut, în ceea me mă privește, a fost, este și va fi o Basarabie românească. De la steag și până la limba vorbită.

Revenind la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale, din Chișinău, consider că frații noștri și-au afirmat cu maturitate și luciditate dorința de a fi parte din Europa. Ne unesc limba și istoria. Ne unesc principiile. E timpul să fim uniți, în interiorul granițelor Uniunii Europene. Moldova merită buletin de UE.

Mircea Hava – eurodeputat PNL

Membru PPE

Sursa foto: Preeședinția Republicii Moldova

Citește mai departe

Alba

Comunicat Mircea Hava: ”Sunt gata să-mi suflec mânecile și să transformăm imposibilul în posibil”

Publicat

Mai presus decât orice lucru bun pe care-l pot spune sau face, la Bruxelles, pentru România sau Alba, sunt momentele în care România și Alba Iulia devin dovezile incontestable că locul nostru este de mult și de drept în Europa.

În aceste zile, tot acasă, tot alături de albaiulieni, am reușit, din nou, să surprindem și să arătăm că suntem pe harta exemplelor ce defimesc România pozitivă! Colegii mei, demnitari europeni, au văzut că există locuri din România unde dezvoltarea unei comunități se poate face ca la carte. Pentru mine a fost, dacă vreți, încă o zi la birou. Acasă, la Alba Iulia

Am primit vizita colegilor mei din Parlamentul European, membrii ai Comisiei de Dezvoltare Regională, Dan Motreanu,Corina Cretu, Krysztof Hetman, Andrey Novakov, Daniel Buda într-o misiune ce l-a avut în frunte pe Younous Omarjee, președintele acestui for european. 

Le mulțumesc, desigur, pentru prezență. Unii ar spune, poate, că vizita acestei delegații are strictă legătură cu faptul că eu sunt albaiulian. Eu spun că a fost total motivată de felul în care administrația din Alba Iulia a știut cum să folosească banii eurpenilor și ce să facă cu ei. Lucru vizibil și recunoscut, în mod repetat, atât în țară, cât și în străinătate. 

 

Desigur, nu neg faptul că am făcut lobby pentru ai mei, cei de aici, de acasă. Azi, și de câte ori a fost sau va mai fi nevoie. De altfel, am primit această delegație alături de colegii mei primari pentru ca europarlamentarii din această comisie importantă să audă, de la ei, direct, cât de greu și anevoios e drumul spre prosperitate. Că, de multe ori, povestea banilor europeni nu e mereu de succes din cauza multora care iau decizii fără să fi muncit o zi, concret, alături de cei care se străduiesc să găsească o oportunitate în orice cent sau euro puși la bătaie pentru dezvoltare. 

Dincolo de momentul, hai sa-i zicem festiv, colegii mei din Parlamentul European au avut ocazia să vadă, la fața locului, munca unei echipe, întinsă pe durata a câțiva ani. Cu idei trasate, inițial, în creion, cu nopți nedormite și, la final, cu satisfacția că  lăsăm în urmă ceva bun pentru oraș și oamenii locului. 

De aceea zic, la nesfârșit, că echipa de profesioniști face legea. Asta dacă vrei rezultate și înțelegi că dezvoltarea nu se face fluturând vorbe-n vânt.

Alba Iulia de azi, cu toate lucrurile bune pe care le vedem cu toții, e cea imaginată de mine și de colegii mei acum 10-15 ani. Și tot ce-mi doresc e să re dăm mai multe șanse și în viitor. Iar dacă și de mine depinde asta, vă spun clar că sunt gata să-mi suflec mânecile și să facem din orice pare imposibil, posibil!

Le mulțumesc actualului primar, colegilor din Consiliul Județean și tuturor celor care au făcut un efort pentru a fi gazde bune. De asemenea, europarlamentarului Daniel Buda, alături de care am făcut propumerea de a vizita România celorlați colegi. Sunt sigur că, de azi, am mai câștigat niște prieteni.

Mircea Hava – eurodeputat PNL

Membru PPE

credit foto: Mihai Barbu

Citește mai departe

Alba

Impozit unic vs impozit progresiv. Cum ți-ar afecta schimbarea modului de impozitare, veniturile din salariu

Publicat

Trecerea la sistemul de impozitare progresivă, după o pauză de 18 ani, ar putea fi resimțite cel mai mult de către cei din clasa de mijloc. Este o măsură susținută de PSD de mulți ani, însă partidul nu a reușit până acum să o impună. 

Impozitarea în cote progresive înseamnă că pe măsură ce veniturile contribuabililor sunt mai mari, cresc și cotele de impozit datorate statului, spun specialiștii consultați de Europa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe