Connect with us

Brasov

Trei mașini distruse pe o stradă din Brașov, din cauza unui șofer beat

Publicat


Un bărbat s-a ales cu doasar penal după ce, beat fiind, a lovit cu mașina două autoturisme parcate pe o stradă din Brașov. Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, pe strada Drumul Cernatului din municipiul Brașov.

Echipajul de poliție sosit la fața locului a stabilit faptul că accidentul s-a soldat doar cu avarii, atât la vehiculul condus, cât și la alte două autoturisme care se aflau parcate în zonă.

Polițiștii au mai stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului, un bărbat de 44 de ani din municipiul Brașov, se afla sub influența alcoolului.

Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,84  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au prelevat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate valoarea îmbibației alcoolice din organism. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal  pentru “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

FOTO: Sărbătoarea Junilor aduce la Brașov trei târguri: un festival de artă tradițională și meșteșuguri, un târg al producătorilor și un târg tradițional la Pietrele lui Solomon

Publicat

Coborârea Junilor în cetate, cunoscută și sub numele de „Ziua de călari”, este unul dintre cele mai semnificative evenimente ale orașului Brașov, care definește istoria și tradiția acestuia. Această sărbătoare va avea loc, ca de obicei, în prima duminică după Paște, în Duminica Tomii, adică pe 23 aprilie în acest an.

În afară de coborârea junilor din Piața Unirii în vechea cetate și apoi urcarea la Pietrele lui Solomon, Primăria a pregătit trei târguri pentru brașoveni și turiști, pentru a completa poate cea mai importantă zi din Brașov.

Astfel, în Piața Sfatului vor avea loc două evenimente, un festival de artă tradițională și meșteșuguri, și un festival al mâncării tradiționale, iar al treilea eveniment este târgul organizat tradițional la Pietrele lui Solomon.

,,Junii din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi reprezintă una dintre cele mai valoroase tradiții ale comunității noastre și contribuie semnificativ la identitatea orașului nostru.

Ca în fiecare an, în Duminica Tomii, cele șapte cete de juni vor fi însoțițe pe traseul lor de zecile de mii de brașoveni și turiști, care vin să se bucure de spectacolul și tradițiile ,,Zilei de călări”.

Pentru noi, municipalitatea, susținerea acestui eveniment este o obligație morală pe care o avem față de comunitate, de aceea, pe lângă finanțarea paradei junilor, vom organiza și trei târguri, care să completeze acest eveniment.

Astfel, vom avea un târg de meșteșugari în Piața Sfatului, dar și un târg al producătorilor brașoveni, tot în centrul orașului, iar la Pietrele lui Solomon vom organiza un târg pentru cei care vor să participe la petrecerea pe care aceștia o organizează ,,Între Chetri”.

De astăzi, toți cei care doresc să participe, se pot înscrie la unul dintre aceste târguri”, a precizat primarul Allen Coliban.

În parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov, Festivalul de Artă Tradițională și Meșteșuguri va avea loc în Piața Sfatului, între orele 10:00 și 21:00, în perioada 21-23 aprilie 2023.

Evenimentul va fi deschis pentru participarea meșteșugarilor din diverse domenii, inclusiv pielari, cioplitori în lemn, tâmplari, opincari, olari, producători de vestimentație tradițională, împâslituri, împletituri din fibre vegetale și naturale, precum și producători de turtă dulce.

Creatorii populari și artizanii sunt, de asemenea, invitați să participe și să își expună lucrările, cum ar fi ouăle încondeiate, iconografia, pictura naivă pe sticlă și lemn, broderia, cusăturile, țesăturile în război, obiectele de podoabă și crestăturile în lemn.

Cei interesați să participe la eveniment se pot înscrie prin trimiterea unui mail la adresa targjuni@gmail.com sau pot suna la numărul de telefon 0741171780 (Cornel Sculean) între orele 8:00 și 16:00.

Regulamentul Festivalului de Artă Tradițională și Meșteșuguri este disponibil pe site-ul municipalității.

În parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Asociația Produs în Brașov, va avea loc Festivalul producătorilor brașoveni în perioada 21 – 23 aprilie 2023, între orele 10:00 și 21:00, în Piața Sfatului.

La acest târg sunt invitați să participe producătorii locali sau cooperativele care oferă produse alimentare, băuturi alcoolice și non-alcoolice, precum și produse realizate manual, cum ar fi cosmeticele naturale, lumânările artizanale sau decorațiunile.

Pentru a participa la târg, producătorii locali, cooperativele și artizanii trebuie să se înscrie până la data de 7 aprilie la adresa de e-mail produsinbrasov@gmail.com și să completeze formularul de înscriere disponibil la https://forms.gle/8cBAuXys6qKhkkd38.

Regulamentul Festivalului producătorilor brașoveni este disponibil pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

Un alt târg organizat tradițional este cel de la Pietrele lui Solomon, la care sunt invitați să participe agenții economici care desfășoară activitate de alimentație publică, oferind produse alimentare gătite, băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Înscrierile se pot face până la data de 7 aprilie la adresa de e-mail contact@brasovcity.ro sau la sediul Primăriei Municipiului Brașov la Centrul pentru Informarea Cetățenilor. Regulamentul târgului tradițional de la Pietrele lui Solomon este disponibil pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

 

Citește mai departe

Brasov

Peste 2.000 de pompieri s-au antrenat, în cinci ani de la înfiinţare, în Poligonul de la Făgăraş

Publicat

Arhivă foto

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov marchează pe data de 1 aprilie, împlinirea a cinci ani de la operaţionalizarea Poligonului de antrenament şi pregătire Făgăraș. Aici salvatorii din toată ţara studiază dezvoltarea incendiilor în timp real şi, de asemenea, pompierii se pregătesc să cunoască în detaliu tactica de intervenţie în astfel de situaţii.

„După 5 ani de eforturi susţinute, peste 2.000 de cursanţi au fost pregătiţi, iar comportamentul şi atitudinea lor în faţa focului au fost şlefuite cu pricepere şi profesionalism de către formatorii şi instructorii noştri dedicaţi”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de ISU Braşov.

Pe 1 aprilie, în municipiul Făgăraş va ajunge Caravana SMURD „Fii pregătit” şi Centrul Mobil pentru răspuns în situaţii de urgenţă, ai căror specialişti vor instrui pe toţi care doresc ce e de făcut în cazul dezastrelor – inundaţii, cutremure, incendii.

„Dacă ţi-ai dorit întotdeauna să înveţi cum să-ţi ajuţi semenii, acum este momentul.

Fiecare cetăţean ar trebui să fie conştient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face faţă unor dezastre care pot apărea oricând.

O persoană instruită va şti cum să se protejeze pe sine, să-şi apere familia, dar şi comunitatea, de pericole”, a precizat sursa citată.

Conform ISU, centrele mobile pentru răspuns în situaţii de urgenţă pot fi folosite pentru a organiza cursuri diverse de instruire medicală, atât pentru populaţie, cât şi pentru profesioniştii din cadrul sistemului de urgenţă. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Bărbat accidentat pe pârtia de schi din Poiana Brașov. A fost solicitat elicopterul SMURD

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat s-a accident, joi la amiază pe pârtia de schi din Poiana Brașov. La fața locului a fost solicitat elicopterul SMURD.

Potrivit ISU Brașov, o persoană de sex masculin în vârstă de 48 de ani a fost accidentată pe pârtia de schi din Poiana Brașov.

S-a deplasat la fata locului Serviciul Salvamont și a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD.

Stire in actualizare

Citește mai departe

Brasov

Primăria Brașov va finanța, în regim de urgență, proiectele culturale reprezentative pentru identitatea orașului

Publicat

sursa foto: Primăria Brașov

Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică Ghidul pentru finanțarea nerambursabilă din bugetul local al Municipiului Brașov a nevoilor culturale de urgență.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, având în vedere ultimele modificări ale prevederilor Ordonanței nr. 51/1998, privind îmbunătățirea sistemului de finanțare  nerambursabilă a proiectelor culturale, Primăria Brașov a constituit, începând cu acest an, un fond special pentru finanțarea, în situații de urgență, a  proiectelor culturale reprezentative pentru comunitatea brașoveană, cum ar fi, de exemplu, Junii Brașovului sau organizarea de evenimente pentru comemorarea eroului Liviu Corneliu Babeș.

Pentru a asigura această finanțare, Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre prin care se stabilesc procedura și condițiile în care va fi asigurată această finanțare. Brașovul este printre primele autorități care implementează această prevedere legală, după Ministerul Culturii și Primăria Timișoara.

Conform O.G. nr. 51/1998, autoritățile sunt obligate să prevadă, în cadrul finanțărilor nerambursabile pentru proiectele culturale, un fond distinct de maxim 10%, pentru finanțarea nerambursabilă a nevoilor culturale de urgență. Astfel, pentru 2023, suma alocată acestui fond este de 550.000 de lei.

Scopul finanțărilor nerambursabile pentru nevoi culturale de urgență de la bugetul local al Municipiului Brașov este acela de a proteja și susține viața culturală și urmărește susținerea concretă și promptă a nevoilor culturale presante ale comunității.

Conform proiectului de ghid supus dezbaterii publice, ,,Nevoia culturală de urgență” este definită ca cerința de finanțare parțială a unui proiect cultural, a cărui anulare/amânare poate prejudicia interesele culturale imediate ale comunității noastre.

Pentru ca un proiect să poată fi finanțat prin intermediul acestui fond de urgență, trebuie să îndeplinească o serie de condiții: să corespundă direcțiilor de acțiune, axelor strategice și priorităților stabilite în Strategia pentru Cultură a Municipiului Brașov 2015 – 2030*; să se desfășoare strict în municipiului Brașov; să înceapă a se derula după data semnării contractului de finanțare.

O astfel de finanțare nerambursabilă nu poate depăși 90% din valoarea totală a proiectului cultural. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect cultural este de 300.000 lei.

Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de hotărâre  până în data de 7 aprilie 2023, pe e-mail infopublice@brasovcity.ro, către Primăria Brașov, Biroul Informații Publice și Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni (program Luni-Joi, 8.00- 14.00,Vineri de la 8.00-13.00), e-mail contact@brasovcity.ro.

Mai multe detalii pe Primăria Brașov.

Citește mai departe