Connect with us

Alba

Trei tineri reținuți de polițiștii din Blaj. Sunt acuzați de furturi de piese auto la comandă, din mașini staționate

Publicat


Trei tineri din județul Mureș, bănuiți de furt și complicitate la furt au fost reținuți de polițiștii din Blaj. Doi dintre ei ar fi furat catalizatoarele unor autoturisme, la comanda celui de-al treilea. În dosar au fost efectuate două percheziții domiciliare, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

La data de 29 ianuarie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru de 24 de ore, față de un doi tineri, ambii de 23 de ani, din Sânpaul și Ungheni, județul Mureș, care sunt bănuiți de furt calificat dar și față de un tânăr de 26 de ani, din Morești, județul Mureș, care este bănuit de complicitate la furt.

Din cercetări a rezultat că în noaptea de 22/23 ianuarie 2021, cei doi tineri de 23 de ani, ar fi sustras catalizatoarele a două autoturisme parcate pe raza localității Biia, respectiv a municipiului Blaj, a căror valoare totală a fost estimată de către păgubiți la 9.600 de lei.

Ulterior, le-ar fi dat tânărului de 26 de ani, contra unei sume de bani, acesta din urmă cunoscând faptul că bunurile sunt sustrase.

Din cercetări a rezultat că la săvârșirea furturilor ar fi participat și un tânăr de 19 ani, din Sânpaul, județul Mureș, care, în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar oficial cu perioada pentru depunerea cererilor. Ce trebuie să știe părinții

Publicat

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar cu perioada pentru depunerea cererilor a fost publicat în Monitorul Oficial. Sunt schimbări față de datele prezentate de Ministerul Educației în etapa de consultare publică.

Potrivit calendarului oficial, cererile pentru înscrierea la creșă sau grădiniță, pentru prima oară, se depun în perioada:

  • 27 mai – 14 iunie

Reînscrierile copiilor care au mai frecventat grădinița…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi majorate și de 7 ori pentru șoferii fără RCA la mașină. Cât se poate deconta direct pentru reparații în regie proprie

Publicat

Amenzile pentru șoferii care nu au RCA la mașină vor fi majorate. Noile sume sunt chiar de 7 ori mai mari. Prevederile sunt într-un proiect adoptat luni de Senat.

De asemenea, despăgubirile vor putea fi achitate pentru reparaţia vehiculului avariat, la solicitarea persoanei prejudiciate, prin decontare directă. Condiţia este ca valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro.

Proiectul a fost adoptat de Senat,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii. Modificare de lege propusă de Ministerul Educației

Publicat

Profesorii cercetați penal nu vor mai putea desfășura activități cu elevii, dar își vor primi salariul. Ministerul Educației a publicat modificări prin ordonanță de urgență la legea învățământului.

Potrivit actului normativ, cadrele didactice cercetate penal pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică nu vor desfăşura activităţi cu elevii pe perioada cercetării penale.

„În cazul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bază de date pentru monitorizarea dealerilor de droguri. Când se înființează registrul național. Legea a fost promulgată

Publicat

Legea prin care devine operațional Registrul traficanților de droguri a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Poliţia va avea posibilitatea să cunoască, supravegheze şi identifice operativ persoanele care au comis astfel de infracţiuni, susține ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind

  • Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe