Connect with us

Cluj

Tudor Chirilă aduce ”Visul american” pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca. Spectacolul, interzis celor sub 16 ani

Publicat



turneu visul american 2 e1650459385117.jpeg

,,Visul American” (“Drinking in America”) de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, este cea mai recentă premieră a Teatrului de Comedie din București.

Producția, care a plecat în primul turneu național post-pandemie la inceputul lunii aprilie, ajunge în 19 mai la Teatrul Național Cluj-Napoca.

One-man show-ul lui Tudor Chirilă reprezintă un adevărat tur de forță, în care cele nouă monologuri ce compun textul se transformă în tot atâtea personaje a căror interpretare remarcabilă oferă publicului, timp de o oră și jumătate, o radiografie brutal de sinceră, comică și cinică a Americii și a lumii în care trăim. Este un spectacol de o actualitate frapantă.

Iarina Demian pune în scenă un spectacol modern în care un ecran multimedia de 25 de metri pătrați devine când decorul, când partenerul unui Tudor Chirilă excelent condus regizoral.

Aplaudat deopotrivă de public și de critica de specialitate, succesul Visului American s-a contorizat rapid în reprezentațiile sold-out și în recordul din luna decembrie 2021, când 9 reprezentații au fost vândute integral în mai puțin de o zi (peste 1200 de bilete).

Ce spun Tudor Chirilă și Iarina Demian

Tudor Chirilă: ,,Teatrul este efemer. Energia care se naște din relația public actor este unică. Ea nu poate fi fixată pe niciun suport. Nu poate fi transmisă de o cameră video. Teatrul se naște, trăiește și moare.

Și apoi vine alt spectacol, alt teatru. De aia orice actor își dorește să arate un spectacol cât mai multor oameni. Să se asigure că el a fost văzut și că oamenii ăia vor ține minte seara aia specială.

Plecăm în turneul ăsta într-un moment dificil pentru lume și pentru cultură, dar nu e bucurie mai…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Peste 750 de clujeni au beneficiat de consultații stomatologice gratuite

Publicat

Peste 750 de clujeni cu venituri reduse au beneficiat de servicii stomatologice gratuite în cadrul unui program lansat de Primărie în 2016.

Primăria Cluj-Napoca continuă programul prin care servicii stomatologice…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Claudiu Târziu (AUR): 10 mai – întreit popas aniversar

Publicat

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, marchează într-un comunicat tripla…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Peste 6.500 de elevi din clasele a II-a din Cluj vor SUSȚINE probele scrise din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea mai 2024

Publicat

Peste 6.500 de elevi din clasele a II-a din Cluj vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea mai 2024.

„În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6.588 de elevi din clasele a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Expoziție de artă din provincia chineză Shandong la Cluj-Napoca. Programul include o demonstrație de arte marțiale chinezesti

Publicat

O expoziție de artă din provincia chineză Shandong, intitulată ”Civilizația fluviului Galben îmbrățișează cultura română” va avea vernisajul duminică, 12 mai, ora 12, la Centrul de Cultură Urbană Casino din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe