Connect with us

Eveniment

Tulpina indiană poate deveni predominantă şi în România

Publicat



Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă că tulpina indiană a SARS-CoV-2 poate deveni predominantă şi în România, ea afirmând că spitalele sunt pregătite pentru valul patru al pandemiei.

“Ne dorim să creştem rata de imunizare şi procentul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual, în care vedem că, în anumite ţări, tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de multă îngrijorare la ce se întâmplă şi cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpina Delta şi atunci cumva aş vrea să transmitem împreună acest mesaj că vaccinarea este cea care ne protejează, că încă nu am scăpat de pericol şi din nou vaccinurile sunt disponibile, centrele de vaccinare sunt deschise, caravanele mobile sunt active, medicii de familie vaccinează şi este singura cale prin care putem să ne păzim de un val la fel de intens ca şi cele prin care am trecut”, a precizat, la Sibiu, ministrul Sănătăţii.

Ioana Mihăilă afirmă că, potrivit estimărilor asociaţiilor europene, tulpina indiană, cunoscută ca şi varianta Delta, ar putea deveni predominantă şi în România.

“Ea (tulpina Delta – n.r.) este cu o rată de infectivitate mai mare decât celelalte tulpini circulante, conform estimărilor pe care asociaţiile europene le fac, durata până la care tulpina Delta şi rata de infectivitate a acesteia vor avea consecinţe nu este una foarte lungă. Este vorba probabil de mai multe săptămâni sau mai puţine luni până când şi la noi tulpina Delta va deveni predominantă. M-aş feri să dau o estimare exactă, pentru că există numeroşi factori care contribuie, aşa cum am văzut şi ce s-a întâmplat anul trecut pe perioada de vară, incidenţa a scăzut şi era un an în care nu am avut vaccinare, aşa cum vedem că se întâmplă în alte ţări, acolo unde există un procent mare de vaccinaţi cu două doze, cum este Israelul, incidenţa este ţinută sub control în continuare şi atunci cred că mesajul pe care trebuie din nou să îl transmitem împreună este că avem şanse mari să trecem cu bine prin săptămânile şi lunile ce urmează, dacă ne vaccinăm. Aşa cum am spus, noi suntem pregătiţi pentru oricare dintre posibilităţi. Am pregătit spitalele şi fluxurile din spitale, tocmai pentru a face faţă la o recrudescenţă a cazurilor de COVID. Suntem pregătiţi indiferent dacă această creştere va apărea sau nu sau dacă va apărea mai devreme sau mai târziu”, a subliniat ministrul Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vizitat sâmbătă un cabinet unde se face vaccinarea în localitatea Porumbacu de Jos (judeţul Sibiu) şi a discutat despre vaccinare cu medicii de familie şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică. AGERPRES

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Petrecere a comunității srilankeze pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Cum văd muncitorii străini relațiile cu românii

Publicat

Zi de sărbătoare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia. De obicei o sărbătoare a românilor începe cu niște grătare bine încinse, bere, cefe de porc și cârnați, totul la pachet cu multă bere. 

Sâmbătă, 27 martie 2024, pe malul râului, atmosfera era foarte diferită de cea făcută de români. Din boxele așeazate lângă o scenă, nu se auzeau artiști de petrecere români, ci orientali. Sri-lankezi mai precis. Mirosul de mici și cefe a fost înlocuit cu cel de condimente asiatice, cocos și miere. 

Comunitatea srilankeză din Alba Iulia a organizat o petrecere…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Saci cu nisip pentru oprirea infiltrațiilor de apă la alunecarea de teren de pe str. Uliului

Publicat

Mai mulți saci cu nisip au fost puși în perimetrul surpăturii de pe strada Uliului pentru a opri infiltrațiile de apă.

Muncitori ai RADP Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă după-amiază pe strada Uliului nr. 90,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Polițiștii din Alba în dialog cu elevii: Sfaturi date de oamenii legii. De la comportament în societate la siguranța pe stradă

Publicat

Polițiștii din Alba au organizat o serie de activități destinate elevilor din județ. Este vorba despre activități preventive, dar și informative despre modul în care elevii trebuie să se comporte în societate. 

Peste 200 de elevi au luat parte la acțiunile poliției.

Este vorba despre elevi ai Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, ai Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, ai Școlii Gimnaziale Stremț, ai Școlii Gimnaziale ”Singidava” Cugir, ai Școlii Gimnaziale „Simion Pantea” Sălciua, ai Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ANPC îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. La ce trebuie să fie atenți pentru a nu avea probleme

Publicat

ANPC îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Directorul general, Paul Anghel atrage atenția ca românii care sărbătoresc ziua de 1 Mai să fie atenți de unde mănâncă mici și ce beau.

Acesta a explicat ce trebuie să urmărească cei care cumpără carne de mici sau de unde îi mănâncă.

”Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de următoarele recomandări:

Recomandări pentru cei care cumpără carne de mici

  • La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe