Connect with us

Cluj

Turda, RUPTĂ de Cluj în ziua de Crăciun și de Anul Nou

Publicat


bus alba.jpg

Turda e la doar 28 km de Cluj-Napoca, o distanță insignifiantă dacă ești cu mașina, dar imensă dacă nu ai un mijloc de transport.

O situație ciudată ne-a fost semnalată de o cititoare din Turda care lucrează la Cluj-Napoca. Ea făcea zilnic naveta cu un microbuz al unei firme de transport. Natura slujbei sale și anume îngrijire bătrâni o obliga să se deplaseze la Cluj și în weekend și în zile de sărbătoare.

Din păcate, a constatat cu stupoare că în ziua de Crăciun, adică pe 25 decembrie și în cea de Anul Nou, pe 1 ianuarie, din Turda spre Cluj și înapoi nu circulă nici o cursă de microbuze sau autobuze. Singura variantă ar fi să stea la „ia-mă, nene” însă șansele sunt mici, fiind sărbătoare.

Redacția Cluj24.ro a contactat toate firmele care, în mod obișnuit, asigură transportul între cele două orașe și invariabil răspunsul a fost același: „E Crăciunul, avem și noi dreptul la zile libere!”.

Nimeni nu e absurd, normal că au dreptul și șoferii de pe microbuz la zile de odihnă însă așa cum se întâmplă și în alte domenii cu foc continuu, ar trebui asigurată o permanență, chiar dacă pe modul de avarie, adică o reducere de 50% a curselor, ceea ce considerăm că ar fi absolut acceptabilă.

Este posibil ca firmele respective să-și fi făcut calcule economice din care să rezulte că nu e rentabil să țină active curse în zilele de sărbătoare. Ăsta ar fi cel mai plauzibil răspuns.

Totuși, poate pe viitor cineva se va sesiza și asupra acestui aspect, neplăcut pentru unii cetățeni, care se văd astfel nevoiți să găsească soluții alternative de transport, nu întotdeauna la îndemână.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Cel mai mare concurs de JAZZ din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Publicat

Parcul Central din Cluj-Napoca va prinde din nou viață, la cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est ca premii și număr de participanți: Jazz in the Park Competition.

„13 tinere trupe din 10 țări sunt…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Ce factori influențează sănătatea mintală a tinerilor în România – noul raport al Being Initiative lansat de la Cluj

Publicat

Raportul Being, ce surprinde imaginea de ansamblu a sănătății mintale a tinerilor din 13 țări, dintre care și România, a fost făcut public. Cercetarea a identificat problemele de sănătate mintală a tinerilor cu vârste…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Vin PAȘTILE! Unde se pot SACRIFICA miei? Nicolae Pivariu (DSVSA): În județul Cluj, doar Frata a cerut AUTORIZAȚIE

Publicat

Mai sunt 10 zile până la Paște și goana după miei este în plină desfășurare. Întrebarea este unde se pot sacrifica mieii în Cluj?

Contactat de Cluj24, Nicolae Pivariu, șeful DSVSA Cluj, a declarat că mieii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

„U” Cluj – Poli Iași, 1-0. „Șepcile roșii” obțin victoria și se depărtează la opt puncte de locurile de baraj

Publicat

„U” Cluj și Poli Iași s-au întâlnit, miercuri, pe Cluj Arena, în etapa a 6-a din play-out-ul Superligii României. Clujenii s-au impus pe teren propriu și încheie seria de înfrângeri, reușind să se îndepărteze la opt…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe