Connect with us

Eveniment

Turiștii care vor urca la munte în staţiunea Straja vor putea schia pe două pârtii

Publicat


sursa foto: Facebook / Partia Platoul Soarelui Straja, arhivă foto

Turiştii care vor urca la munte în staţiunea Straja, din Valea Jiului, vor putea schia pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui. Acesta au fost amenajate cu zăpadă artificială, calitatea acestora fiind apreciată, vineri, cu nota 8 de către salvamontişti.

„Zona schiabilă a fost pregătită cu zăpadă artificială.

În afara zonei schiabile în staţiune nu este zăpadă, din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile. Se poate schia pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, instalaţiile de transport pe cablu fiind funcţionale.

Calitatea pârtiilor este de nota 8, pe o scară de la 1 la 10”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Formaţiei Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să rămână în staţiune şi să nu plece pe alte trasee din zonă, deoarece de la altitudini mai mari de 1.600 metri pot întâlni porţiuni de iarbă sau stâncă îngheţate şi există riscul să alunece foarte uşor.

„Este o perioadă mai dificilă din punct de vedere al deplasării pe trasee, deoarece în zonele înalte se menţine o pojghiţă mică de gheaţă pe iarbă şi pietre. Se poate aluneca foarte uşor pe aceste porţiuni, aşa că riscul de accidente este ridicat”, a precizat George Resiga.

În staţiunea Straja se aflau, vineri, peste 1.000 de turişti, şeful Salvamont Straja apreciind că numărul acestora va depăşi 2.000 cu prilejul Anului Nou.

Persoanele care doresc să ajungă în Straja au la dispoziţie drumul judeţean care urcă din oraşul Lupeni sau telegondola, care funcţionează între orele 9,00-17,00. Maşinile pot fi parcate la staţia de plecare a telegondolei sau la intrarea în staţiune. Agerpres

sursa foto: Facebook / Partia Platoul Soarelui Straja, arhivă foto


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

sala clasa liceu examen

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe