Connect with us

Eveniment

Turul ciclist al Sibiului – Ediția a 13-a: 25 de echipe vor participa la competiție

Publicat



sursa foto: Facebook / Turul Ciclist Al Sibiului, arhivă foto

Ediția a 13-a a Turului ciclist al Sibiului, programată între 6 și 9 iulie, va avea la start 25 de echipe, inclusiv Bora Hansgrohe din categoria World Tour, precum și alte cinci echipe pro continentale: Lotto Dstny, Corratec-Selle, Green Project Bardiani, UNO-X Pro și Q36.5 Pro. Informațiile au fost furnizate de către organizatori.

Prima etapă, programată pe 6 iulie, se desfăşoară pe un traseu de 199 km: Sibiu-Biertan-Sighişoara-Agnita-Sibiu.

Etapa a doua, din 7 iulie, cu o lungime de 155 km, are loc pe traseul Sibiu-Mediaş-Agnita-Cârţa-Bâlea Lac, cu o căţărare finală la 2.038 m, cu o pantă medie de 6,11%.

Pe 8 iulie este prevăzută etapa a treia (Brezoi-Jina-Gura Râului-Păltiniş) cu o lungime de 202 km, cu căţărări intermediare de 1.580 m şi 1.683 m, plus o căţărare finală de 1.438 m, cu o pantă medie de 5,46%.

Ultima etapă, din 9 iulie, este împărţită în două: una de 97,3 km (Sibiu-Sălişte-Poiana Sibiului-Miercurea Sibiului-Sibiu) şi un contratimp individual de 3,3 km în centrul istoric al Sibiului.

Turul ciclist al Sibiului – Ediția a 13-a. Cine sunt favoriții la victorie

Favoriţi la victoria finală sunt germanul Maximilian Schachmann (Bora), belgienii Sylvain Monique, Lennert van Eetvelt, ambii de la Lotto, costaricanul Kevin Rivera (Work Service – Vitalcare – Dynatek), câştigătorul Turului Sibiului din 2019, norvegianul Carl Fredrik Hagen şi elveţianul Matteo Badilatti, ambii de la Q36.5 Pro, Cristian Răileanu, liderul echipei României, etc.

Printre favoriţii la etapele de sprint se numără Sam Bennett (Bora), câştigător a zece etape în cele trei mari tururi, românul Eduard Grosu (Mazowsze Serce Polski), belgianul Milan Menten (Lotto Dstny), italianul Luca Colnaghi (Green Project-Bardiani CSF Faianze) etc.

Câştigătorul ultimelor două ediţii, 2021 şi 2022, italianul Giovanni Aleotti (Bora) nu va mai concura şi în acest an la Turul Sibiului.

Organizatorii vor oferi opt tricouri după fiecare etapă: galben (clasamentul general), alb (cel mai bun căţărător), albastru (clasamentul pe puncte), alb cu buline albastre (cel mai bun rutier Under-23), verde (cel mai bun sprinter), roşu (cel mai bun rutier român), gri (cea mai bună echipă) şi portocaliu (combativitate).

Echipa României îi are în componenţă pe Cristian Răileanu, Valentin Pleşea, Daniel Crista, Serghei Ţvetcov, Tudor Căzăceanu şi Ionuţ Răducu.

La Turul Sibiului 2022, Emil Dima a avut cea mai bună clasare la general (locul 91). Agerpres

sursa foto: Facebook / Turul Ciclist Al Sibiului, arhivă foto


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Tanasă, candidat AUR la Primăria Brașov: ”Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță”

Publicat

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, deputatul Dan Tanasă, le propune brașovenilor singura alternativă serioasă pentru funcția de primar.

„Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Bucură-te de AROME asiatice autentice la noul magazin Taste of Asia, din Iulius Mall Cluj

Publicat

Iulius Mall completează oferta culinară destinată pasionaților de experiențe gastronomice variate cu un nou concept de magazin, inspirat din energia vibrantă a marilor orașe asiatice.

taste of asiataste of asia

Taste of Asia aduce o gamă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

15 mai: Ziua Latinităţii. Aproximativ un miliard de oameni vorbesc într-o limbă neolatină

Publicat

15 mai: Ziua Latinităţii. În jurul acestei date sunt organizate diferite manifestări pentru „a promova conştiinţa identităţii culturale comune popoarelor de origine latină” şi a medita asupra valorilor culturale şi lingvistice proprii întregii comunităţi latine.

Al XIX-lea congres al Uniunii Latine, întrunit la Paris în zilele de 13 şi 14 decembrie 2000, a decis să aniverseze convenţia constitutivă a Uniunii Latine, semnată la Madrid la 15 mai 1954, scrie siteul Uniunii Latine.

Astfel, cele 36 de state membre ale organizaţiei au ales să declare data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujeni inimoși, în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere. Mai sunt necesari 4.000 € pentru mașini de scris speciale

Publicat

Zeci de clujeni inimoși s-au mobilizat și au venit în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere care au nevoie de mașini de scris speciale. 
Astfel, la o licitație care a avut loc în weekend, și unde au fost scoase la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe