Alba
Ucraina legiferează lupta de gherilă. Civilii ucrainieni sau străini au voie să tragă în soldații ruși. Reacția Rusiei
Civilii din Ucraina pot să deschidă focul asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile, conform unei noi legi care a intrat în vigoare în această săptămână, relatează media ucrainene, citate de DPA joi.
Conform noii legi, care a intrat în vigoare luni, străinii şi apatrizii care trăiesc legal în ţară pot de asemenea să obţină arme şi să le folosească împotriva soldaţilor ruşi care iau parte la atacul în desfăşurare asupra Ucrainei.
Citește și Ucraina angajează soldați: se oferă până la 2000 de euro pe zi. Anunț de recrutare pe un site de job-uri pentru industria militară
Furnizarea de arme va fi reglementată de Ministerul de Interne, potrivit Agerpres.
Orice armă şi orice surplus de muniţie furnizate vor trebuie returnate în cel mult zece zile după încheierea legii marţiale aflate în prezent în vigoare.
Arme de asalt şi muniţie au fost oferite la întâmplare încă din primele zile ale războiului, în special la Kiev.
Ca urmare, au izbucnit schimburi de focuri, care au fost oprite numai după introducerea unei interdicţii de circulaţie stricte.
Kremlinul a criticat noua lege din Ucraina.
„Dacă cineva cu o armă în mână atacă un soldat rus, atunci devine la…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
HORA UNIRII: Versurile cântecului – simbol al unității și solidarității românilor. Poezia care marchează Mica Unire de la 1859
Versuri Hora Unirii: ”Hai să dăm mână cu mână”. Hora Unirii este un simbol al unității și solidarității românilor, fiind un cântec patriotic și o poezie celebră care marchează momentul Unirii Principatelor Române – Mica Unire de la 24 ianuarie 1859.
Scrisă de Vasile Alecsandri, poezia a devenit emblematică pentru ideea de unire națională, iar versurile sale sunt cunoscute și cântate de generații întregi…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
APA CTTA anunță o AVARIE MAJORĂ pe conducta de transport. Mai multe localități din Alba și o zonă industrială au rămas fără apă
APA CTTA anunță o avarie majoră pe conducta de transport. Mai multe localități din județ și o zonă industrială au rămas fără apă.
Comunicatul furnizorului de apă:
”Din cauza avariei majore a conductei de transport DN 1200 mm (FIR II), localizată în zona șoselei de centură a municipiului Alba Iulia, și în vederea remedierii acesteia, SC APA CTTA SA ALBA anunță întreruperea furnizării apei potabile în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
CMJ Alba: 21 martie, data limită de înscriere pentru învățământul liceal militar, în anul școlar 2025-2026
Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judetean Alba desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în învățământul liceal militar pentru anul de învățământ 2025 – 2026.
Absolvenții de gimnaziu din acest an care doresc să urmeze studiile într-un colegiu militar se vor putea înscrie până la data de 21 martie.
Citește și Admitere la Colegiul Național Militar din Alba…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Mica Unire de la 24 ianuarie 1859: Cum s-a format țărișoara de la intersecția marilor imperii. Abilitate politică unică în istorie
Mica Unire sau Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 este evenimentul istoric prin care Moldova și Țara Românească s-au unit sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, marcând începutul procesului de formare a statului național român modern.
Mica Unire (după unii istorici un nume impropriu pentru actul de atunci dar care este totuși utilizat în mod comun) a fost primul pas spre unirea tuturor…
Citește mai mult pe Alba24.ro