Connect with us

Alba

UE pregătește o directivă pentru interzicerea înregistrării anonime de domenii. Ar putea afecta libertatea Internetului

Publicat



UE pregătește o directivă pentru interzicerea înregistrării anonime de domenii de internet.

Prin viitoarea directivă, Uniunea Europeană intenționează să-i oblige pe cei care solicită înregistrarea unui nou domeniu pe internet să furnizeze o serie informații valide: numele, adresa fizică și cea de email și un număr de telefon.

Măsura va contribui la limitarea activităților ilegale desfășurate de operatorii anumitor platforme, precum propagarea de malware sau distribuirea fără licență a produselor cu drepturi de autor.

Prin posibilitatea actuală de a rămâne anonimi, responsabilii pentru acțiunile indicate evită adesea insituțiile pentru impunerea legii.

Totuși, conform perspectivei DENIC, registrul top-level domain al Germaniei, securitatea cibernetică nu va fi îmbunătățită prin noua directivă.

Conform opiniei lui Patrick Breyer, membru al Parlamentului European, vor fi consecințe pentru libera circulație a informației, directiva reprezentând o amenințare pentru activiști sau whistleblowers (adică persoanele care expun ilegalități din zona lor de activitate).

Sursă: Cert.ro

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii

Publicat

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii cuprind ciocnitul ouălor de Paște. Este un obicei după slujba de Înviere, care continuă în cele trei zile de sărbătoare.

Semnificația ouălor de Paște

Ouăle, vopsite în Joia Mare, sunt un simbol al sărbătorii Învierii Domnului.

Potrivit unei legende creștine, Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce. Acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

Tradiția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Paște 2024. De ce ”se ia lumină” în noaptea de Înviere. Semnificația pentru credincioși și tradiția mai puțin cunoscută

Publicat

Paște 2024. În această noapte, credincioșii merg la biserică, la slujba de Înviere. Este un moment important, după postul lung și perioada de rugăciune, în care celebrează Învierea Domnului.

Credincioșii aduc cu ei câte o lumânare, pe care o aprind, în noaptea de Înviere, din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar.

Această lumină se va ține aprinsă în tot timpul săvârșirii Sfintei Învieri.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Este simbolul Învierii, al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO: A fost adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Programul slujbelor de Paște 2024

Publicat

Paște 2024. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, sâmbătă seara. Aceasta a fost adusă de o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

În Sâmbăta Mare (4 mai), o delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei a fost prezentă pe Aeroportul Internațional din Sibiu, de unde a adus Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Lumina Sfânta a fost adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, pe Aeroportul Otopeni, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. A fost oferită…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel: sărbătoarea Paștelui ne amintește de valoarea tradițiilor noastre (P)

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, transmite mesaj de Paște 2024 pentru locuitorii județului: ”sărbătoarea Paștelui ne amintește de valoarea și puterea tradițiilor noastre”

”De două mii de ani, Iisus Hristos se jertfește pentru noi, pentru iertarea păcatelor. Să ne plecăm capetele și să ne deschidem inimile cu bucurie pentru a primi cum se cuvine Darul Lui!

Sărbătoarea Paștelui este un moment de reînnoire spirituală, de reafirmare a credinței noastre creștine și apropierea de Dumnezeu prin rugăciune.

Aici, în acest loc sacru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe