Connect with us

Alba

Ultimele zile pentru auto-recenzare. INS reinventează „locul nașterii” din buletinele românilor

Publicat



Institutul Național de Statistică vine cu noi clarificări privind locul nașterii și completarea secțiunii ”capul gospodăriei” în formularul de recensământ, în ultimele postări din social media.

A doua etapă a recensământului se apropie de final. Cei care nu au apucat să completeze chestionarul mai au timp până pe 15 mai. În multe judeţe cei din mediul rural au fost mai responsabili.
La începutul acestui an aproape 22 de milioane de români figurau cu domiciliul în România, deşi peste 4, 5 milioane trăiesc şi lucrează în străinătate. Practic cei care au rămas aici sunt tot mai puțini și mai în vârstă.

Potrivit Institutului Național de Statistică, românii de peste 65 de ani sunt cu 20 la sută mai mulți decât cei care au între 0 și 14 ani.

CITEȘTE ȘI: GHID Recensământ 2021: cum se face autorecenzarea online. Pașii pentru înregistrare și întrebările din chestionar

Precizări privind completarea locului nașterii

După o lună și jumătate de la începutul recensământului populației și locuințelor, faza online, Institutul Național de Statistică vine cu noi explicații privind completarea chestionarului pentru autorecenzare, care nu doar că dau peste cap chestionarele deja completate, dar și contrazic…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Alocații, indemnizații și măsuri de protecție socială: Câți bani a plătit AJPIS Alba în primul trimestru din acest an

Publicat

Alocații, indemnizații și măsuri de protecție socială: Câți bani a plătit AJPIS Alba în primul trimestru din acest an.

În primul trimestru al acestui an, alocaţia de întreţinere pentru copiii aflaţi în plasament familial s-a acordat pentru 765 de beneficiari, a transmis Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Alba.

Aceștia au încasat o sumă de peste trei milioane de lei.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, de la 1 martie a.c., cuantumul alocației de plasament s-a majorat, conform ISR, de la 1.082 de lei la 1.194 de lei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Capace de canal la același nivel cu asfaltul, montate în premieră la Sibiu. Soluția la o problemă deranjantă pentru șoferi. FOTO

Publicat

Capace de canal la același nivel cu asfaltul, montate în premieră la Sibiu. Autoritățile locale au găsit soluția la o problemă deranjantă pentru șoferi: diferența de nivel dintre asfalt și canalele amplasate pe carosabil. 

„Este o tehnologie nouă, nu existau cunoștințe pentru așa ceva. La noi au venit doi colegi din Germania care au lucrat cu astfel de tehnologii și ne-au făcut instructaj.

O astfel de soluție am folosit, pentru prima dată, pe o stradă din Mediaș, în luna octombrie a anului trecut, precum și la accesul în autobaza noastră, pentru a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Se lucrează pe mai multe tronsoane. Atenționări pentru șoferi

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație valabile marți, 14 mai, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Se execută lucrări pe mai multe tronsoane. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență.

Restricții de circulație autostrada A1 Sebeș-Sibiu

  • km 305+500 – 306+500, Sebeș (Alba), până la ora 17.00 –  lucrări de reparații rosturi dilatație

– banda unu și cea de urgență sunt restricționate; se circulă pe banda doi

  • km 272+270 – 274+900, Apoldu de Jos – Aciliu (Sibiu), până la ora 15.00 – lucrări de reparații la partea carosabilă

– Calea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA pe patru săptămâni. Cum începe prima lună de vară 2024. Variații de temperatură și zile cu ploi. Prognoza meteo actualizată

Publicat

VREMEA în următoarele patru săptămâni. După câteva zile mai răcoroase, în intervalul 13-17 mai, temperaturile vor crește până la valori peste 20 de grade Celsius.

Vor fi variații de temperatură între 21-22 de grade și 25-26 de grade, de la o zi la alta.

Va mai ploua, în perioada 14-15 mai, în centrul și vestul țării, și după 20 mai, în majoritatea regiunilor. Vor fi și furtuni, în vest, nord și sud.

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește, însă vor fi mai multe ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Luna iunie va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe