Connect with us

Eveniment

Ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş a fost lansat la licitaţie

Publicat


Ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş a fost lansat joi în licitaţie publică iar ofertele se pot depune până pe data de 14 octombrie 2022, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Anunţul de participare pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 1 (14,25 km) a fost transmis astăzi în SEAP şi are termen limită pentru depunerea ofertelor data de 14 octombrie 2022.

Valoarea estimată a contractului pentru construcţia celor 14,25 km ( Boiţa-Avrig-Mârşa) este de 2,09 miliarde de lei (fără TVA). Alte 3 tronsoane, cu o lungime totală de 59,44 km, au fost lansate în licitaţie încă de la începutul săptămânii: Tronsonul 2 – Avrig-Mârşa-Arpaşu de jos (19,92 km), valoare estimată de 1,71 miliarde de lei (fără TVA), termen limită pentru depunerea ofertelor, 11 octombrie 2022; Tronsonul 3 – Arpaşu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), valoare estimată 1,83 miliarde de lei (fără TVA), termen limită pentru depunerea ofertelor, 12 octombrie 2022, Tronsonul 4 – Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi un drum de legătură (5,65 km), la o valoare totală estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA), termen limită pentru depunerea ofertelor, 13 octombrie 2022”, a scris pe Facebook oficialul citat.

Conform acestuia, construcţia Autostrăzii Sibiu-Făgăraş, evaluată la 6,79 miliarde de lei (fără TVA), este finanţată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Antreprenorii care vor câştiga aceste contracte vor avea la dispoziţie 12 luni pentru faza de proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe intercoridorul Moldova – Transilvania, subliniază Grindeanu.

Agerpres

Sursă foto: Facebook Sorin Grindeanu


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Luna lui Cuptor 2022: Record absolut de temperatură în iulie la Câmpeni și pe vârful Vlădeasa, la 1800 de metri altitudine

Publicat

Temperatura maximă absolută lunară a fost depășită în iulie la 16 stații meteorologice din țară. A plouat extrem de puțin mai ales în sudul Dobrogei, Munteniei și Crișanei, în Delta Dunării și izolat, în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime absolute au fost depășite la Câmpeni, Băișoara dar și la altitudinea de 1800 de metri pe vârful Vlădeasa din Munții Apuseni.

În luna iulie temperatura maximă absolută lunară a fost depășită la 16 stații meteorologice – Câmpeni – 37,8 grade, Băișoara – 30 grade, Batoș – 37,1 grade, Chișineu Criș – 39,6 grade, Dumbrăvița de Codru – 38,5 grade, Gurahonț – 39,2 grade, Holod – 39,4 grade, Parâng – 28,8 grade, Roșia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ploi torenţiale la Cluj până miercuri dimineaţa. Cod portocaliu. Precipitaţii de 80 de litri/mp

Publicat

ploaie 2.jpg

Administraţia Naţională de Meteorologie a extins marţi avertizarea Cod portocaliu de ploi abundente la 19 judeţe din Transilvania, Maramureş şi Crişana.

Până miercuri dimineaţa la ora 10:00, în zonele montane şi submontane din aceste regiuni vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Judeţele marcate cu Cod portocaliu sunt Caraş-Severin,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Mai mulți cetățeni din Sebeș se opun deschiderii unui incinerator de deșeuri medicale și animale: Au făcut o sesizare la APM

Publicat

Mai mulți locuitori din Lancrăm au depus o sesizare la Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în care și-au expirmat dezacrodul cu privire la amenajarea unui incinerator pentru deșeuri medicale și animale, pe raza localității. 

Sesizarea la APM a fost depusă în data de 9 august 2022.

Mai exact, este vorba despre un incinerator privat, care va fi amenajat pe raza localității. PUZ-ul a fost subiectul unei hotărâri a Consilului Local al Municipiului Sebeș care a fost votat cu unanimitate de voturi în data de 30 mai 2022.

De asemenea, acesta a primit avizul de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Este vorba despre construirea unei instalatii pentru incinerarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Spitalul de Boli Infecțioase Cluj are departament nou de urologie. Investiție de peste 380.000 de lei

Publicat

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, dispune de un departament nou de urologie.

Noua structură de specialitate este în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe str. Moților 19 și este dotată cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică.

infectioase urologie (3)

Dotările permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între 2 și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

Ce investigații ți intervenții medicale se vor face

„Noul departament simplică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe