Connect with us

Cluj

Ultimul val de coronavirus pune în pericol tratamentul bolnavilor de cancer în Italia

Publicat



Ultimul val de cazuri de COVID-19 în Italia creşte presiunea asupra spitalelor şi pune în pericol tratamentul a aproximativ 11 milioane de bolnavi de cancer, a declarat marţi o asociaţie medicală, relatează dpa.

„Amânarea intervenţiilor chirurgicale poate duce la dezvoltarea de tumori în stadii mai avansate, cu mai puţine şanse de vindecare”, a avertizat Federaţia Medicilor Oncologi, Cardiologi şi Hematologi (FOCE) din Italia într-un comunicat publicat pe site-ul său.

FOCE a precizat că spitalele din Italia au suferit din cauza lipsei de investiţii şi a nivelurilor insuficiente de personal, şi a avertizat că scenariul actual începe să semene cu cel din primele luni ale anului 2020.

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, internările non-COVID în spitale au scăzut cu 1,3 milioane în 2020 comparativ cu anul precedent, a mai spus federaţia.

„În 2021, unele dintre aceste activităţi spitaliceşti au fost recuperate, însă situaţia actuală marchează o regresie dramatică”, a declarat preşedintele FOCE, Francesco Cognetti, într-un comunicat.

Sistemele de sănătate din Europa sunt încă o dată suprasolicitate ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron de coronavirus după perioada sărbătorilor, cu numeroşi membri ai personalului sanitar bolnavi sau în autoizolare, în timp ce experţii prezic că vârful ultimului val al pandemiei nu a fost încă atins.

În Italia, problema angajaţilor sanitari infectaţi – peste 12.800 conform datelor publicate săptămâna trecută – este agravată

În Italia, problema angajaţilor sanitari infectaţi – peste 12.800 conform datelor publicate săptămâna trecută – este agravată de suspendarea medicilor, a asistenţilor medicali şi a personalului administrativ care nu este vaccinat şi reprezintă peste 4% din totalul forţei de muncă din domeniul sanitar.

Pe 7 ianuarie, militari britanici au fost desfăşuraţi la Londra pentru a susţine sistemul de sănătate al Regatului Unit (NHS) afectat de lipsa de personal din cauza COVID-19.

Italia a înregistrat 139.265 de decese asociate COVID-19 după izbucnirea epidemiei în această ţară în februarie 2020 şi a raportat 7,55 milioane de cazuri de infectări până în prezent. Agerpres

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Unul dintre Popeștii de la FCSB vrea la „U” Cluj. Ce SALAR va avea

Publicat

Unul dintre cei doi Popescu de la FCSB vrea să plece. Ovidiu Popescu nu și-a prelungit înțelegerea cu clubul și a ales să semneze cu Universitatea Cluj, scrie Fanatik

Mijlocașul de 30 de ani a refuzat oferta de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Împreună printre paginile cărților. Festivalul de lectură pentru copii NARATIV în premieră la Cluj-Napoca

Publicat

Festivalul de lectură Narativ a debutat sâmbătă, începând cu ora 10:00, la Liceul Greco-Catolic ,,Inochenție Micu” din Cluj. Participarea elevilor a fost liberă, iar atelierele organizate au stârnit un interes…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. ACCIDENT în Cluj-Napoca. Patru mașini implicate. Femeie dusă la SPITAL

Publicat

Un accident rutier a avut loc, duminică seara, pe str. Branului din Cluj-Napoca. O femeie a fost dusă la spital pentru investigații.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit la un accident…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

CFR Cluj, aproape să aibă un nou PREȘEDINTE. Va semna zilele următoare

Publicat

CFR Cluj este aproape să aibă un nou președinte. Este vorba de Cristi Balaj care este aproape de a semna din nou cu ardelenii, după ce și-a dat demisia în aprilie. 

Conform surselor GSP, la sugestia antrenorului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe