Connect with us

Actualitate

Un bărbat a primit de la polițiștii din Sibiu brățara electronică de supraveghere

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii din județul Sibiu au anunțat miercuri la amiază că unui bărbat care și-a agresat iubita i-a fost montată marți seară un dispozitiv de monitorizare electronică.

Potrivit IPJ Sibiu, marți, 6 februarie 2024, în jurul orei 08.30, prin apel 112, o femeie din localitatea Prislop a sesizat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că, în aceeași dimineață, concubinul ei, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din aceeași localitate, ar fi lovit-o cu pumnii, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi.

La locul incidentului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar în urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrității fizice a femeii polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de victimă la o distanță mai mică de 50 de metri.

Astfel, pentru urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse, bărbatului i s-a montat un dispozitiv de monitorizare electronică.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, se efectuează cercetări într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de violență în familie.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Harghita: Primăria Odorheiu Secuiesc, amendată în cazul autorizaţiei emise pentru lucrările la internatul Liceului „Tamási Aron”

Publicat

sursa foto:  Facebook / Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc

În a doua parte a anului trecut, un angajat al unui ocol silvic privat din Sălaj a fost identificat de polițiștii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Acesta a efectuat 43 de transporturi ilegale de material lemnos, totalizând 64 de metri cubi.

Potrivit sursei citate, a avut loc şedinţa de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la Internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” Odorheiu Secuiesc, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii a informat şi că s-au finalizat lucrările de degajare a incintei de moloz şi de punere în siguranţă interioară, iar lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare.

”Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a informat comisia asupra faptului că au fost finalizate lucrările de degajare a incintei de moloz şi lucrările de punere în siguranţă interioară.

Se efectuează lucrările de punere în siguranţă exterioare, fiind turnate pavelele de sprijin a structurii şi s-au efectuat lucrări de consolidare a taluzului pe secţiunea dintre internat şi drumul de acces.

Lucrările de consolidare exterioară vor fi finalizate săptămâna viitoare.

S-a finalizat controlul la Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, privind emiterea autorizaţiei de construire de către aceasta.

În urma celor constatate, a fost întocmit procesul verbal de contravenţie, prin care primarului, secretarului general al u.a.t. şi arhitectului şef li s-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 10 mii lei.

Pentru lucrările de reabilitare a internatului, va nevoie de eliberarea unei noi autorizaţii de construire, în baza expertizei tehnice şi a unui proiect tehnic de reabilitare”, se menţionează în comunicatul Instituţiei Prefectului.

Ce a susținut Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita

Totodată, sursa citată precizează că Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita a informat că a fost finalizat raportul corpului de control al ministrului Educaţiei, prin care au fost dispuse „raportarea semestrială a tuturor activităţilor realizate în unitatea de învăţământ, respectiv efectuarea unei inspecţii generale la această instituţie, activitate care se va efectua în a doua parte a lunii martie”.

În comunicat se mai arată că o comisie disciplinară a Inspectoratului Şcolar a finalizat un control „pe linia respectării procedurilor proprii în cadrul sistemului de control intern managerial”, raportul urmând a fi analizat de către Consiliul de Administraţiei al ISJ Harghita săptămâna viitoare.

„În continuare, instituţiile membre în Comisie vor asigura monitorizarea activităţilor de punere în siguranţă a imobilului în care a funcţionat internatul Liceului Teoretic ‘Tamási Aron’ Odorheiu Secuiesc”, mai subliniază sursa citată. Agerpres

sursa foto:  Facebook / Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc

Citește mai departe

Actualitate

Femeie din județul Sibiu, agresată cu amenințată cu moarte de către fostul soț. Agresorul a fost reținut

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

O femeie a fost agresată de fostul soț și amenințată cu moartea, într-o localitate din Sibiu. Bărbatul s-a ales cu ordin de protecție și i-a fost montat un dispozitiv de urmărire.

Potrivit IPJ Sibiu, vineri, 16 februarie 2024, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale între o femeie și fostul soț, în localitatea Biertan.

La locul evenimentului, polițiștii au constatat că, în cursul zilei de 16 februarie 2024, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe femeie și ar fi amenințat-o cu moartea.

În urma evaluării efectuate privind riscurile la adresa integrității fizice a victimei, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, printre obligațiile impuse bărbatului numărându-se și aceea de a nu se apropia de femeie la o distanță mai mică de 100 de metri.

Pentru urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse, bărbatului i s-a montat un dispozitiv de monitorizare electronică.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Bărbatul și-a distrus brățara electronică

„La aceeași dată, în jurul orei 23.30, la nivelul Dispeceratului I.P.J. Sibiu s-a primit o alertă prin care se semnala faptul că dispozitivul montat a fost înlăturat, polițiștii intervenind de urgență în zona indicată.

Bărbatul a fost depistat și s-a constatat că acesta distrusese dispozitivul electronic.

În cauză, s-a deschis un nou dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Întrucât persoana în cauză a refuzat montarea unui alt dispozitiv de supraveghere, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 18 februarie a.c., procurorul de caz a dispus față de bărbat aplicarea măsurii controlului judiciar pentru 30 de zile și a impus obligația montării unui nou dispozitiv de monitorizare electronică.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

Citește mai departe

Actualitate

Arhitectul Alexandru Găvozdea şi-a anunţat candidatura ca independent pentru postul de primar al municipiului Sibiu

Publicat

sursa foto: Facebook / Alexandru Gavozdea, arhivă foto

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate luni, arhitectul și urbanistul Alexandru Găvozdea și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Sibiu. Acesta se prezintă în calitate de candidat independent, susținut de Asociația „Sibiu 2024”.

„V-am invitat astăzi ca să vă anunţ că am hotărât să candidez pentru postul de primar al Sibiului, ca independent”, a declarat Alexandru Găzvodea.

Găvozdea a afirmat că alături de el sunt mai mulţi sibieni cunoscuţi în domeniile lor de activitate, care îl susţin, aceştia fiind membri în Asociaţia „Sibiu 2024”.

„Independent, dar nu singur, pentru că sunt o serie întreagă de sibieni are mă susţin. (…) Cred cu toată fiinţa mea că Sibiul poate să fie oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din România”, a spus Alexandru Găvozdea.

Alexandru Găvozdea a mai precizat că nu a mai candidat niciodată la nicio funcţie din administraţia publică şi nu a fost membru niciunui partid politic. Găvozdea a arătat că a discutat cu USR Sibiu ca să-l susţină în cursa pentru postul de primar al municipiului Sibiu, însă aceste discuţii au eşuat.

Până în prezent, pentru postul de primar al municipiului Sibiu şi-au arătat intenţia de a candida independentul Alexandru Găvozdea, preşedintele filialei judeţene USR Sibiu, consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu şi preşedintele organizaţiei municipale a Forţa Dreptei Sibiu, omul de afaceri Ciprian Faraon.

În prezent, Astrid Fodor este primar al municipiului Sibiu, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. Aceasta nu a anunţat dacă mai candidează sau nu la alegerile locale. Agerpres

sursa foto: Facebook / Alexandru Gavozdea, arhivă foto

Citește mai departe

Actualitate

Bărbat transportat la spital după ce a fost atacat de un urs, într-o localitate din Harghita

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat a fost adus la spital cu multiple leziuni, duminică, în urma unui atac suferit într-o regiune împădurită din afara comunei Vârşag.

Şeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat luni, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost transportat în stare stabilă la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

„Un bărbat de 38 ani a fost atacat de urs şi a fost transportat de către colegii noştri la spital cu multiple răni muşcate şi escoriate la nivelul capului, membrelor superioare, spate şi abdomen şi suspect de fractură antebraţ stâng.

A fost transportat în stare stabilă, la spitalul din Odorheiu Secuiesc”, a spus dr. Peter Szilard.

La rândul său, primarul comunei Vârşag, Tamas Erno, a precizat pentru AGERPRES că atacul a avut loc „în pădure, în munţi, în afara localităţii’, unde bărbatul în cauză se afla într-o drumeţie, împreună cu mai multe persoane.

„Oamenii s-au dus la o plimbare, pentru că e aproape primăvară, erau mai mulţi, iar cel pe care l-a atacat a rămas singur, ceilalţi au plecat înainte. A avut noroc că a putut să-i sune pe ei, nu erau departe, la câteva sute de metri.

Ei s-au întors şi au chemat salvarea Nu s-a întâmplat în localitate, de la centru cam opt kilometri şi de la capătul comunei cam trei kilometri.

E o păşune împădurită şi nu ştiu cum s-a întâmplat, dar s-a întâmplat rău. Bine că a scăpat cu viaţă”, a declarat primarul comunei Vârşag.

Acesta a mai arătat că astfel de atacuri nu sunt frecvente în zonă, dar urşii se apropie şi, uneori, chiar intră în comună, în timpul nopţii. Agerpres

Citește mai departe