Connect with us

Eveniment

Un bărbat din Mureș, care a incendiat un autoturism, reţinut după ce i s-a descoperit şi o armă confecţionată artizanal

Publicat



sursa foto: IPJ Mureș

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Vişinelu, a fost reținut de poliția din Mureș și urmează să fie propus pentru arest preventiv miercuri. Acesta este acuzat de incendierea mașinii unui vecin, iar la domiciliul său a fost găsită o armă de foc artizanală.

„În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de bărbatul de 59 de ani, din Vişinelu, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Astăzi, 6 septembrie, urmează a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. (…) Poliţiştii mureşeni au identificat în cursul nopţii o armă confecţionată artizanal şi mai multe cartuşe improvizate, la locuinţa unui bărbat de 59 de ani, din localitatea Vişinelu.

Ulterior, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară.

În fapt, poliţiştii Secţiei 13 Poliţie Rurală Zau de Câmpie au fost sesizaţi pentru a interveni la un posibil caz de incendiere a unui autovehicul, în localitatea anterior indicată.

Focul a fost lichidat anterior intervenţiei echipajelor de specialitate, de către proprietarul autovehiculului, cu ajutorul unui extinctor.

Din verificările primare efectuate la faţa locului, precum şi din informaţiile furnizate, a reieşit faptul că focul ar fi fost provocat de o persoană, în mod intenţionat, respectiv un localnic, în vârstă de 59 de ani”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, poliţiştii au identificat persoana în cauză, iar la locuinţa acesteia a fost găsită o armă confecţionată artizanal şi mai multe cartuşe improvizate.

„Acestea au fost ridicate şi predate poliţiştilor de profil, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat 3 percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost identificat un butoiaş de pistol (magazia pentru muniţie) şi un tub cartuş pentru muniţie lisă, percutat”, au precizat reprezentanţii IPJ Mureş.

Atât percheziţiile, cât şi activităţile operative au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecţia Animalelor, Poliţiei oraşului Sărmaşu şi Serviciului Criminalistic.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște 2024. Condiții meteo în localități din județul Alba

Publicat

c

Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște 2024. Meteorologii anunță vreme frumoasă în noaptea de Înviere, în județul Alba. Cerul va fi mai mult senin și temperaturile se vor situa între 8 și 14 grade Celsius.

În prima zi de Paște, 5 mai, este posibil să fie ploi scurte, după-amiaza, la Alba Iulia, Sebeș, Cugir și în Munții Apuseni.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Temperaturile maxime se vor situa, pe timp de zi, între 16-19 grade la munte și 23-24 grade la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Zeci de magazine verificate de Poliție, în Alba Iulia și în orașe din Apuseni. Ce nereguli au fost găsite și amenzile aplicate

Publicat

Zeci de magazine au fost verificate de Poliție, în Alba Iulia și în orașe din Apuseni. Au fost găsite nereguli și au fost aplicate amenzi de aproape 30.000 de lei. Acțiunea Poliției Alba s-a desfășurat în 3 mai.

Acțiunile au fost derulate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Alba. Au vizat modul de realizare a comerțului cu produse alimentare și nealimentare. Controalele s-au desfășurat la Alba Iulia și în Câmpeni, Abrud și Baia de Arieș.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii au verificat 65 de agenți economici.

În urma…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Accident la Presaca Ampoiului. Un bărbat s-a răsturnat cu motocicleta pe carosabil. A fost transportat la spital

Publicat

Accident la Presaca Ampoiului. Un bărbat s-a răsturnat cu motocicleta pe carosabil. În urma evenimentului rutier, acesta a fost rănit și a fost transportat la spital.

Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut vineri, 3 mai. Un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea o motocicletă pe raza localității Presaca Ampoiului, a pierdut controlul asupra acesteia și s-a răsturnat pe acostament.

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pompierii clujeni, recomandări de Paște: „Nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate”

Publicat

Pompierii din cadrul ISU Cluj au venit cu o serie de recomandări, în pragul sărbătorii de Înviere, pentru evitarea incendiilor sau a altor situații neplăcute.

De Paște, 160 de pompieri cu 150 de mijloace și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe