Connect with us

Actualitate

Un conac din județul Cluj, centru pentru vârstnici, va fi reabilitat cu 1,2 milioane de lei

Publicat


Conacul din localitatea clujeană Luna de Jos, care găzduieşte un centru de zi pentru vârstnici, va fi reabilitat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj cu aproape 1,2 milioane de lei, din fonduri proprii.

„Consiliul Judeţean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinaţia Centru de zi amplasat în satul Luna de Jos din comuna Dăbâca. (…) În valoare totală de 1.187.848 lei, investiţia va fi finanţată integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de CJ Cluj.

Imobilul-conac în care îşi desfăşoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din satul Luna de Jos este construit în secolul al XVII-lea.

„Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafaţă construită de peste 655 mp, nu a beneficiat în ultimii ani de investiţii majore, Consiliul Judeţean Cluj a luat decizia reabilitării acestuia. Astfel, conform proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie şi vor fi schimbate toate reţelele de instalaţii. De asemenea, în vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalaţiile necesare semnalizării şi detecţiei împotriva incendiilor”, precizează sursa citată.

Centrul de îngrijire şi asistenţă Luna de Jos face parte din cele 13 unităţi rezidenţiale şi de zi pentru adulţi aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. În cele trei clădiri ale unităţii sunt găzduiţi aproximativ 85 de beneficiari cu diverse dizabilităţi fizice sau  mintale.

„Scopul investiţiilor pe care le vom derula este de a îmbunătăţi atât condiţiile de găzduire, recuperare şi asistenţă medicală oferite acestor seniori, cât şi de a asigura un climat optim pentru realizarea de către personalul angajat a activităţilor specifice”, declară preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

AGERPRES

sursa foto: Facebook Consiliul Județean Cluj

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primul ministru Florin Cîțu pe Facebook: Ne vedem in cateva minute cu detalii despre revenirea la normalitate.

Publicat

Ne vedem in cateva minute cu detalii despre revenirea la normalitate.

Facebook / Florin Cîțu

Citește mai departe

Actualitate

Primul ministru Florin Cîțu pe Facebook: Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 14 mai

Publicat

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 14 maiFacebook / Florin Cîțu

Citește mai departe

Actualitate

Ministrul Muncii pe Facebook: Sibiul va construi un concept comun de acțiune pentru creșterea gradului de ocup…

Publicat

Sibiul va construi un concept comun de acțiune pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, un document de la care am pretenția că va deveni de utilitate națională. Întâlnirea pe care am inițiat-o astăzi cu inspectorul școlar general al județului Sibiu, cu președintele ANOFM și ANPIS și cu reprezentanții AJOFM si AJPIS Sibiu este punctul de pornire al acestui demers și este determinată de concluziile anchetelor pe care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii le-au efectuat în teren în ultima perioadă. Știm, grație acestor concluzii, că există beneficiari de forme de asistență socială susținute de stat care pot lucra. Știm și că o parte dintre aceștia sunt neșcolarizați și… Meer

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, zittende mensen en binnenKan een afbeelding zijn van een of meer mensen en binnenKan kunst zijn van een of meer mensen en binnenKan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan en binnen

Facebook / Raluca Turcan

Citește mai departe

Actualitate

Ministrul Educației pe Facebook: TVR1 14.05.2021

Publicat

TVR1 14.05.2021Facebook / Sorin Mihai Cîmpeanu

Citește mai departe