Connect with us

Eveniment

Un fotograf a surprins frumusețea Transfăgărășanului în timpul iernii

Published

on



Frumusețea Transfăgărășanului, cel mai spectaculos drum din România, care a cucerit o mulțime de turiști, a fost surprinsă, în imagini, de către un fotograf. În timpul iernii, drumul e la fel de frumos ca vara. Acum însă are, parcă, un aer de basm.

transfagarasan dragos asaftei
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook

În munții Făgăraș a nins neîncetat în ultimele zile. Zăpada s-a depus pe piscurile cele mai înalte, iar Transfăgărășanul a fost și el acoperit cu fulgii de nea. Drumarii au curățat carosabilul, astfel că se poate circula în continuare pe porțiunea care este încă deschisă. Fotograful Dragos Asaftei a pornit la drum și a surprins frumusețea naturii, apoi a postat imaginile pe rețelele de socializare pentru a împărtăși, cu cei care îl urmăresc, peisajele de poveste.

transfagarasan dragos asaftei5
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook
transfagarasan dragos asaftei4
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook

„Transfăgărășanul te inspiră oricând. Iarnă, vară, de sus sau de jos, nici nu contează. Drumul care străbate Munții Făgăraș, atât de îndrăgit și de străini, e și locul din care pornesc multe trasee prin masivul cu cele mai înalte vârfuri din România. Înainte să pornesc pe traseul spre Valea Râului Paltinu, am urcat până în locul în care e permis (Cabana Capra, de acolo e închis) și am fotografiat de la înălțime câteva secvențe din Transfăgărășan – DN7C”, a scris fotograful Dragoș Asaftei într-o postare publică pe Facebook.

transfagarasan dragos asaftei3
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook
transfagarasan dragos asaftei2
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook

În prezent, Transfăgărășanul este închis pe o porțiune de 28 de kilometri, mai exact pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie 2021.

Drumul rămâne DESCHIS circulaţiei rutiere tot timpul anului pe următoarele zone:

  •  Județul Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104) / Complex Capra (km.108);
  •  Județul Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) – Cârțișoara până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Crucea Roșie Alba participă la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Published

on

Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.

Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.

Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții

Published

on

Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.

Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.

Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi

Published

on

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.

Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading