Connect with us

Eveniment

Un fotograf a surprins frumusețea Transfăgărășanului în timpul iernii

Publicat



Frumusețea Transfăgărășanului, cel mai spectaculos drum din România, care a cucerit o mulțime de turiști, a fost surprinsă, în imagini, de către un fotograf. În timpul iernii, drumul e la fel de frumos ca vara. Acum însă are, parcă, un aer de basm.

transfagarasan dragos asaftei
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook

În munții Făgăraș a nins neîncetat în ultimele zile. Zăpada s-a depus pe piscurile cele mai înalte, iar Transfăgărășanul a fost și el acoperit cu fulgii de nea. Drumarii au curățat carosabilul, astfel că se poate circula în continuare pe porțiunea care este încă deschisă. Fotograful Dragos Asaftei a pornit la drum și a surprins frumusețea naturii, apoi a postat imaginile pe rețelele de socializare pentru a împărtăși, cu cei care îl urmăresc, peisajele de poveste.

transfagarasan dragos asaftei5
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook
transfagarasan dragos asaftei4
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook

„Transfăgărășanul te inspiră oricând. Iarnă, vară, de sus sau de jos, nici nu contează. Drumul care străbate Munții Făgăraș, atât de îndrăgit și de străini, e și locul din care pornesc multe trasee prin masivul cu cele mai înalte vârfuri din România. Înainte să pornesc pe traseul spre Valea Râului Paltinu, am urcat până în locul în care e permis (Cabana Capra, de acolo e închis) și am fotografiat de la înălțime câteva secvențe din Transfăgărășan – DN7C”, a scris fotograful Dragoș Asaftei într-o postare publică pe Facebook.

transfagarasan dragos asaftei3
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook
transfagarasan dragos asaftei2
Sursa foto: Dragos Asaftei/ Facebook

În prezent, Transfăgărășanul este închis pe o porțiune de 28 de kilometri, mai exact pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie 2021.

Drumul rămâne DESCHIS circulaţiei rutiere tot timpul anului pe următoarele zone:

  •  Județul Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104) / Complex Capra (km.108);
  •  Județul Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) – Cârțișoara până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe