Connect with us

Eveniment

Un nou centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, la Sibiu. Primăria a obținut peste 32 de milioane de lei

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

Primăria Municipiului Sibiu a obținut peste 32 de milioane de lei, pentru construcția unui al doilea centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar.

Potrivit primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, s-au obținut 32,7 milioane de lei, fonduri nerambursabile europene, pentru construcția unui al doilea centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, acesta urmând să fie amenajat pe Dealul Dăii.

„Vom semna contractul de finanțare și apoi demarăm procedurile de achiziție pentru amenajarea acestui centru unde sibienii vor putea preda gratuit deșeuri cu regim special sau deșeuri menajere care nu încap în pubelele de acasă sau platformele de la bloc”, a mai precizat primarul municipiului.

 

                 sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Centrul va fi amenajat pe o suprafață de 30.000 mp și va primi următoarele tipuri de deșeuri:

  • deșeuri menajere, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale de la case sau de pe platformele din zonele de blocuri
  • deșeuri cu fluxuri și gestionare specială, cum ar fi voluminoase, resturi din construcții și demolări, echipamente electrice și electronice, precum și baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din lemn și mobilier, deșeuri textile, anvelope uzate, deșeuri de cadavre animale.

Aceste tipuri de deșeuri vor putea fi predate fără a fi achitată vreo taxă.

„Crearea Centrului va înseamna construcția unor platforme și a unei hale de procesare, amplasarea unor containere, a unei camere frigorifice și a unui cântar pentru autovehiculele de mare tonaj și echiparea cu utilaje pentru gestionarea deșeurilor primite”, mai precizează reprezentantul Primăriei Sibiu.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Locuitorii din Ciugud și Limba, fără apă potabilă marți dimineața. Avarie la conducta de alimentare

Publicat

Locuitorii din Ciugud și Limba au rămas fără apă potabilă marți dimineața, după o avarie la conducta de alimentare.

Anunțul a fost făcut pe pagina operatorului, în jurul orei 09:00.

Durata întreruperii este estimată la cca 5 ore.

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 80 de ani de la deportarea evreilor clujeni și ardeleni în lagărele de exterminare naziste – masă rotundă la Cluj-Napoca

Publicat

Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române Cluj-Napoca a organizat, marți, masa rotundă ”80 de ani de la deportarea evreilor clujeni și ardeleni în lagărele de exterminare din al Doilea Război…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Impozitare pensii 2024: Modificări de la 1 septembrie, anunțate de premierul Ciolacu

Publicat

Impozitare pensii 2024: Modificări de la 1 septembrie, anunțate de premierul Marcel Ciolacu. 

Este vorba despre pragul care acum este de 2.000 de lei.

Șeful Guvernului a fost întrebat la Realitatea Plus dacă s-a făcut analiza cu privire la impozitarea pensiilor peste 2.000 de lei şi dacă aceste pensii vor mai fi impozitate.

Citește mai departe

Alba

FOTO: IPJ Alba funcționează, temporar, într-un spațiu din incinta Alba Carolina Mall

Publicat

Începând cu data de 28 mai, comanda Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu mai multe structuri suport (Serviciul Resurse Umane, Serviciul Logistic, Biroul Control Intern, Biroul Juridic, Structura de Securitate, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentul Relații Publice și Compartimentul Relații cu Publicul) își vor desfășura, temporar, activitatea într-un spațiu amenajat din incinta Alba Carolina Mall, situat în Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 2.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe