Connect with us

Alba

Un nou pachet de măsuri economice pentru firme, din a doua parte a anului. Ce spune președintele PSD

Publicat


Preşedintele Camerei Deputaţilor și liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în coaliţia de guvernare s-a decis începerea discuţiilor pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului.

„Nu vă ascund faptul că, dată fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Valoarea adăugată trebuie să rămână în România, locurile de muncă trebuie să fie aici, de asemenea susţinerea firmelor româneşti a fost prioritară.

De aceea am propus în coaliţie, iar Guvernul a adoptat, măsura acordării de granturi în valoare de 300 de milioane de euro capital de lucru pentru fermierii români şi sunt ferm convins – atât eu cât şi domnul prim-ministru o să vă asigurăm că nu ne vom opri aici.

Alături de colegii noştri din coaliţie am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fondurile europene”, a spus Ciolacu, la Romanian Business Leaders Summit…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

”Cum să îți gestionezi fricile”: atelier de biblioterapie la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

Biblioteca Judeteana Alba

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează un nou atelier de psihologie practică, realizat depsihoterapeutul Cosmin Bara și bibliotecara Luiza Pop.

Atelierul de biblioterapie are loc marți, 28 iunie, de la ora 17.00 și este organizat alături de Consiliul Județean Alba.

Dezbaterea  ”Cum să îți gestionezi fricile” are loc în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și poate fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a instituției.

„Încă de când suntem mici ni se transmite multă frică, iar pe măsură ce creștem absorbim violența din cărți, filme sau jocuri și știrile negative de la TV.

Căutăm în rețele sociale evenimente să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Câți bani au încasat de la primărie Gabriel Pleșa, Emil Popescu și Marius Filimon, în 2022. Averile și interesele acestora

Publicat

Conducerea Primăriei din Alba Iulia și-a făcut publice declarațiile de avere și veniturile pe care aleșii le-au obținut în fruntea instituției.

Fiecare dintre aceștia a câștigat anul trecut de la primărie peste 146.000 de lei. Gabriel Pleșa a câștigat mai bine și a obținut și un venit suplimentar predând cursuri la Universitatea Tehnică. 

Primarul Pleșa stă într-o casă de 275 de metri pătrați pe care și-a construit-o în 2005 și mai are 1/6 dintr-un apartament moștenit.

Gabriel Pleșa deține mai multe terenuri în oraș, dobândite înainte de a deveni primar.

Astfel, acesta are două terenuri intravilane de 1.470 și 1.000 de metri pătrați (cumpărate în 2000 și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lucrări de regularizare și consolidare a Văii Bucerdea, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Valea Bucerdea va fi regularizată și reprofilată pe o lungime de peste 3,7 kilometri, în intravilanul localității Bucerdea Vinoasă. Investiția propusă de Apele Române urmărește, printre altele, reprofilarea albiei și realizarea de protecții de mal din ziduri de beton. Valoarea lucrărilor este estimată la peste 15,3 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Regularizare și consolidare Valea Bucerdea, județul Alba”, propus a fi amplasat în localitatea Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu, intravilan, titular Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor cu ajutorul selfie-urilor. Ce alte metode testează aplicația

Publicat

Instagram testează noi metode prin care va putea să verifice vârsta utilizatorilor cu ajutorul unui software de analiză facială. 

Potrivit regulilor aplicației, utilizatorii trebuie să aibă 18 ani, dar în realitate mulți dintre ei și-au pus altă dată de naștere.

Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce o fotografie cu un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video, potrivit BBC citat de Digi24.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe