Connect with us

Alba

Un nou tratament pentru COVID, testat în România. Terapia se aplică la spitalul din Timișoara

Publicat


Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara au apelat la o nouă terapie pentru bolnavii cu plămânii afectaţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, bazată pe un sistem cu flux mare de oxigen, care presupune astfel o scădere a numărului internaţilor care pot ajunge în secţiile de Terapie Intensivă.

Medicul, Virgil Musta, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cum funcționează noua terapie. 

Noul tip de terapie medicală foloseşte aparate cu canulă nazală cu flux mare de oxigen, HFNC (high flow nasal canula), pentru pacienţii cu forme moderate şi severe de infecţie cu noul coronavirus. Este vorba despre un aparat portabil, care asigură primirea de către pacient a unui debit de oxigen umidificat şi încălzit, care poate ajunge până la 60 de litri/minut, în comparaţie cu debitul de oxigen asigurat de instalaţiile standard din unităţile sanitare, care au un debit de până la 15 litri/minut, potrivit unui comunicat al Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara.

Sunt pacienți care vin cu forme severe de boală, cu afectare mare de plămâni, pentru 60%, și care necesită un debit mai mare de oxigen. Există mai multe echipamente care să dea această terapie salvatoare de viață, și anume oxigenul.

Există concentratoare care pot să dea un…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Educație financiară în școli. Ministerul cere inspectoratelor trebuie să organizeze activități pe această temă până în 26 aprilie

Publicat

Educație financiară în șoli. Unitățile de învățământ trebuie să organizeze mese rotunde, simpozioane sau alte tipuri de activități pe teme de educație financiară.

Solicitarea vine de la Ministerul Educației, care a alocat un buget total de 268.000 de lei.

Termenul limită este 26 aprilie, potrivit unei note obținute de edupedu.ro.

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să organizeze manifestări publice,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Cum vor fi localizate apelurile 112. Legea a fost promulgată

Publicat

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112. Legea care aprobă OUG în acest sens a fost promulgată miercuri. 

Ordonanţa de Urgenţă adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri de creştere a preciziei localizării apelurilor efectuate la 112.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni

Publicat

vremea alba meteo

De ce s-a răcit brusc vremea, ce urmează și cât durează. Explicațiile meteorologilor europeni vin împreună cu o nouă prognoză de vreme rece, care va dura întreaga lună aprilie peste toată Europa. 

Luna aprilie a continuat cu o căldură uimitoare în întreaga Europă, sute de recorduri lunare de temperatură fiind doborâte pe o mare parte a continentului.

Însă, în această săptămână, valul istoric de căldură ajunge la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

fast food, junk food, mancare, mancare rapida, burgeri, burger, mancare nesanatoasa alba24.ro

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe