Connect with us

Eveniment

Un polițist și un jandarm din Cluj i-au RESTITUIT unui bătrân borseta uitată în tren. Avea în ea 20.000 de lei

Publicat


Un polițist și un jandarm din Cluj-Napoca i-au restituit unui bătrân din Alba borseta cu acte și 20.000 de lei uitată în tren.

„O doamnă de bună-credință care a călătorit cu trenul de la Mediaș la Cluj-Napoca anunța ieri echipajul mixt aflat pe peron, despre faptul că o persoană a uitat într-un vagon o borsetă.

Echipajul, format din agentul șef de poliție Șigăuan Daniel din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj Napoca și plutonierul adjutant Zegrean Paul, jandarm al Grupării de Jandarmi Mobilă a găsit borseta în locul indicat de doamnă. Pe lângă documente personale, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

FOTO: Semimaraton Brașov Intersport va alea loc în 8 aprilie. 1.200 de alergători, așteptați la cea de a X-a ediție

Publicat

Semimaraton Brașov Intersport, tradiționalul concurs de alergare montană, va avea loc în data de 8 aprilie. Înscrierea la această competiție se poate face până pe data 29 martie. 1.200 de alergători sunt așteptați la ediția din acest an.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Brașov, în data de 8 aprilie, 1.200 de sportivi, amatori și profesioniști, se vor aduna în Piața Unirii din Brașov pentru a lua startul la cea de a X-a ediție a Semimaratonului Brașov Intersport. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv 21, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, având ca sponsor principal Intersport.

,,Traseele au ca punct de start-sosire zona Piața Unirii, lângă Prima Școala Românească și continuă pe unele dintre cele mai spectaculoase poteci și drumuri forestiere din jurul centrului vechi al orașului.

Pietrele lui Solomon, vechea carieră de piatră din Poiana Brașov, șaua Tîmpei, Poiana Stechil sunt câteva din zonele unde concurenții vor ajunge în alergare.

În acest an, în parteneriat cu Asociația Magic, susținem MagiCARE Brașov, un proiect care oferă sprijin emoțional și material copiilor cu afecțiuni oncologice grave, internați pe secția de oncopediatrie de la Spitalul de Copii din Brașov și părinților lor.

Sumele necesare sunt strânse din taxa de participare la concurs și cu ajutorul donatorilor.

Asociația Magic va fi prezentă cu mascote, zâne și eroi de poveste, cu truse de culori pentru picturi pe față pentru copiii participanților la eveniment și pentru toți doritorii prezenți”, a declarat Mark Kovacs, unul dintre organizatori.

Acest eveniment sportiv este organizat de Asociația Club Sportiv 21, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, având ca sponsor principal Intersport.

,,Este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din România și demonstrează că alergarea montană s-a dezvoltat foarte mult la Brașov în ultimii ani.

Pe 8 aprilie, de la ora 12.00, în Piața Unirii, îi așteptăm pe toți alergătorii, brașoveni sau nu, la startul celor două probe, de semimaraton și cros, într-o competiție cu propriile limite”, a precizat Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov.

Competiția se va încheia cu o festivitate de premiere, în care vor fi acordate mai multe categorii de premii în bani și produse.

De asemenea, organizatorii au pregătit la finalul cursei un eveniment de tip pasta party, pentru a recompensa efortul tuturor participanților.

Înscrierile pentru competiție se fac exclusiv online pe site-ul competiției la adresa: https://semimaraton.ro/inscriere/. Termenul limită de înscriere este 29.03.2023, iar taxa de participare este de 180 de lei.

Traseu semimaraton

Traseul de 21 km pornește din Piața Unirii.

După circa 2,5 km de asfalt, se trece pe drum forestier până la Pietrele lui Solomon (3 km), continuă pe drumul forestier, în serpentine, într-o urcare de dificultate medie, în jur de 5,5 km, până la cariera din Poiana Brașov (8,5 km), unde se atinge punctul cel mai înalt al traseului.

De aici, se coboară pe poteca marcată cu triunghi albastru până la punctul de răscruce numit „La Băncuță” (11 km). Părăsind acest punct, traseul continuă pe aceeași potecă, marcată în continuare cu bandă albastră, trecând prin Poiana Stechil (km 12) și ajungând în Șaua Tâmpei (14 km).

De aici, se coboară pe drum forestier până la bariera din Răcădău (15,3 km), de unde urmează o porțiune de traseu plat, până la „Treptele lui Gabony” (16,8 km), urmată de ocolirea Tâmpei pe curbă de nivel, trecând pe la „Băncuța de Piatră” și, ulterior, prin spatele grădinilor, până în cartierul Șchei, în punctul numit „La Troiță”(19,2 km). Traseul se încheie pe străduțele din Șchei, ce duc înapoi către Piața Unirii.

Traseu cros

Traseul de cros pornește din Piața Unirii, la fel ca cel de semimaraton, și parcurge circa 2,5 km de asfalt. Se trece apoi pe o porțiune de drum forestier ce ajunge la Pietrele lui Solomon (3 km) și continuă într-o urcare de dificultate medie.

După 1 km se desparte de traseul de semimaraton, continuând pe forestierul Valea cu apă.

După o porțiune de 1,7 km, urmează o curbă la stânga, traseul urcând încă 300 m până la punctul de intersecție cu traseul de semimaraton numit „La Băncuță” (6 km).

Din acest loc, cele două trasee sunt comune pe o porțiune de 1,3 km, urmărind poteca marcată cu bandă albastră până în Poiana Stechil (7,3 km) – cel mai înalt punct al traseului de cros.

Aici, traseele se despart din nou, cel de cros coborând direct la „Fântâna Dreptății” (8,8 km), apoi pe lângă „Turnul de Apă”, unindu-se din nou cu traseul de semimaraton la punctul denumit „La Troiță”.

Urmează o porțiune de asfalt pe străduțele din cartierul Șchei, care se încheie la finish-ul din Piața Unirii.

Restricții de circulație

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a competiției sportive, vor fi introduse o serie de restricții de circulație în zona cartierului Șchei:

– între 11:55 – 12:15 circulația rutieră pe str. Ilie Birț va fi închisă;

– între orele 9:00 – 16:00 circulația rutieră va fi închisă pe str. Bâlea, până în Piața Unirii.

Organizatorii îi roagă pe cetățenii care se deplasează în zonă să o facă, pe cât posibil, cu mijloacele de transport în comun și îi așteaptă pe doritori în Piața Unirii, pentru a-i susține pe sportivi.

 

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Piața volantă de lângă Cluj Arena va funcționa zilnic. Terenul a fost modernizat

Publicat

tTerenul pentru piata volanta de langa stadionul Cluj Arena a fost modernizat, Primăria Cluj-Napoca fiind pregătită sa primească producătorii agricoli din tot județul in fiecare zi din săptămână, a anunțat primarul Emil Boc.
Piața volantă funcționează acum doar marți și sambata.
”Susținem producătorii locali și oferim clujenilor produse sanatoase și la cel mai bun pret posibil”, a precizat Boc.

piata 2

piata 3

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” , în vizită la sediul Primăriei Zalău

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Un grup de elevi de clasa a V-a de la o școală gimnazială din municipiul Zalău, județul Sălaj, au fost în vizită la sediul Primăriei.

Potrivit Primăriei Zalău, primarul Ionel Ciunt și administratorul public Călin Cristian Forț au primit cu bucurie vizita unui grup de elevi de clasa a V-a de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”.

Aflați în Săptămâna Altfel și implicați în proiectul demarat de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Turist la mine acasă, elevii au vizitat și clădirea Primăriei Municipiului Zalău, clădire de patrimoniu înscrisă în lista monumentelor istorice.

În cadrul turului în sala de ședințe a instituției, primarul Ionel Ciunt a făcut o scurtă prezentare a clădirii, respectiv a sălii și le-a vorbit copiilor despre rolul administrației locale.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Citește mai departe

Cluj

UBB înființează „Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase”, în cadrul programului UBBMed

Publicat

Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a înființat „Centrul de Prevenție Covid-19 și alte Boli Infecțioase” care va funcționa în cadrul programului UBBMed (Postgraduate Progam for Bio-Behavioral Integrative Medicine), anunță universitatea.

Cu o investiție inițială de aproximativ 1.000.000 lei, din fonduri nerambursabile și proprii, care va fi ulterior completă în funcție de activitățile derulate, obiectivul general al Centrului îl reprezintă creșterea capacității de gestionare a crizelor sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecțiilor în cadrul comunității UBB, precum și asigurarea condițiilor de adecvare a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe