Connect with us

Alba

Un proprietar de oi din Alba, obligat de instanță să plătească daune după ce animalele au distrus 8 hectare cultivate cu grâu

Publicat


Un bărbat din Alba, proprietar de ovine, a fost obligat de instanța de judecată să plătească daune unei societăți comerciale după ce oile sale au distrus aproape 8 hectare de teren agricol ce aparținea firmei în cauză. 

Mai exact, firma deținea în 2019 un teren agrar de aproximativ 30 de hectare, în satul Heria, din județul Alba. Potrivit motivării instanței, ”pe acel teren s-au efectuat lucrări de pregătire pentru însămânțare, iar ulterior în lunile septembrie – octombrie pe întreaga suprafață a fost cultivată sămânță din planta Triticale, ce reprezintă un produs hibrid de grâu și secară.

În condiții normale, această plantă ajunge la maturitate după trecerea unei perioade de aproape un an de zile și poate fi recoltată în luna iulie 2020”, se arată în documentul citat.

La sfârșitul anului, un angajat al firmei s-a deplasat la terenul agricol pentru a efectua anumite verificări, însă odată ajuns acolo a constatat faptul că pe suprafața cultivată au pătruns în număr mare de oi, care au provocat distrugerea culturii prin pășunare.

Paguba produsă astfel este de o mare însemnătate pentru reclamantă întrucât suprafața afectată în acest mod este de aproximativ 7,5 ha din totalul de 30 de…
Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Escroc de pe internet cu tupeu, iertat de magistrații din Câmpeni. Cum și-a bătut joc de un bărbat căruia i-a vândut o drujbă

Publicat

Un bărbat din Câmpeni a fost victima unui escroc, când a vrut să cumpere o drujbă. Magistrații din Câmpeni au decis că fapta escrocului nu este una foarte gravă și au hotărât să închidă cazul. 

Bărbatul păgubit și-a recuperat banii, însă a vrut ca cel care l-a înșelat, să fie tras la răspundere. 

În data de 9 aprilie 2024, judecătorii din Câmpeni au decis să închidă dosarul de urmărire penală.

În linii mari,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO: Gheorghe Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru un nou mandat la primărie

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar, primarul din Blaj, își anunță candidatura pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Blaj. 

Evenimentul are loc joi, 18 aprilie 2024, de la ora 18.00, la Palatul Cultural din Blaj.

Invitați la eveniment sunt și liderii liberali din Alba, Ion Dumitrel, Florin Roman sau Mircea Hava, alături cu alți membri din PNL.

De asemenea va fi prezentată echipa PNL Blaj pentru Consiliul Local, dar și cei care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cabine de vot și urne noi la secțiile de votare din Alba Iulia, pentru alegerile din iunie 2024. Achiziție lansată de Primărie

Publicat

Cabine de vot și urne noi la secțiile de votare din Alba Iulia, pentru alegerile din iunie 2024. Primăria Alba Iulia a lansat pe 18 aprilie o achiziție publică pentru mobilier specific, cu servicii de montare/demontare la secțiile de votare, necesare desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie. 

Valoarea estimată a contractului este de 168.067 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung anunță același lucru: călduri extreme în emisfera nordică

Publicat

Cum va fi vremea în vara

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung arată același lucru: temperaturi peste media normală generate de un model dinamic în atmosferă. 

Este un model afectat de tranziția de la El Niño cald la un ciclu La Niña rece, spun meteorologii europeni.

Aceștia estimează că un șir de valuri de presiune și anomalii se va extinde din America de Nord până în Europa.

Va fi extrem de cald în centrul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe