Connect with us

Alba

Un val de aer fierbinte loveşte România. Meteorologii anunţă călduri insuportabile. Vremea pe două săptămâni, până în 25 iulie

Publicat



Meteorologii anunță vreme caniculară până miercuri, 14 iulie, apoi temperaturile mai scad. Vor fi însă ploi pe arii extinse în perioada 15-20 iulie.

Meteorologul Alina Şerban, de la ANM, a anunţat că temperaturile în zilele următoare vor atinge niveluri record şi atrage atenţia asupra unor posibile furtuni.

„Această masă de aer tropical provine din zona de nord a Africii. La momentul acesta intensitatea ei maximă este în partea de sud a continentului, mâine se intensifică și se extinde în zona Italiei, iar poimâine în zona țării noastre și în țările din vecinătatea vestică și sud vestică.

Această masă de aer tropical aduce cu sine și fragmente de praf saharian într-o concentrație destul de ridicată şi are o deplasare cumva vest-est că vine din zonă a Spaniei, Italiei apoi în zona țării noastre.

Evident că noi o vom putea vizualiza în momentul în care este adusă la nivelul solului de precipitații.

La nivelul țării noastre perioada de intensificare a acestei mase de aer va fi miercuri, atunci când este foarte probabil ca temperaturile maxime să se apropie de 39-40 de grade pe regiunile vestice și vor fi resimțite peste 40 pentru că vorbim de temperaturi estimată a se înregistra la umbră în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Polițiștii din Alba au verificat sute de persoane și vehicule, în ultimele 24 de ore. Controale urmate de amenzi

Publicat

Polițiștii din Alba au controlat sute de persoane și vehicule, în ultimele 24 de ore. Acțiunile s-au lăsat și cu amenzi.

”În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ” au transmis reprezentanții IPJ Alba.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 387 de persoane și au fost verificate 221…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Situație PERICULOASĂ la Alba Iulia. Semne de ”prioritate” montate contradictoriu într-o intersecție circulată din oraș

Publicat

Situație periculoasă în traficul din Alba Iulia, generată chiar de autorități. Într-o intersecție aglomerată au fost montate semne de prioritate pe două direcții care se intersectează. 

Este vorba despre intersecția de la Gară. Situația poate deveni periculoasă, pentru șoferi, în condițiile în care cele două semne se contrazic și oferă prioritate șoferilor care vin din două direcții opuse, una dintre direcții trecând peste axul celeilalte.

Ambele semne sunt montate pe Bulevardul Ferdinand.

Primul semn arată prioritatea pe sensul de mers…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Muzeul din Alba Iulia va fi ÎNCHIS de ”Noaptea Muzeelor” în semn de protest. Angajații instituției cer majorarea salariilor

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia va fi închis de ”Noaptea Muzeelor” în acest an. De asemenea mai multe muzee din țară vor fi închise, sâmbătă 18 mai. 

Motivul pentru care muzeul va fi închis este unul simplu: angajații muzeului vor protesta față de inchitățile salariale. Noaptea Muzeelor este un eveniment așteptat la Alba Iulia de locuitori, dar și de turiști. 

Este noaptea în care muzeul poate fi vizitat gratuit, iar istoria prinde viață. Mii de vizitatori se pot întâlni pe holurile instituției cu personaje din epoca de piatră, daci,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De la volan, direct în arestul Poliției. Doi șoferi au fost reținuți de polițiștii din Alba. Alcool, accident și fugă

Publicat

De la volan, direct în arestul Poliției. Doi șoferi au fost reținuți de polițiștii din Alba, în ultimele 24 de ore, pentru consum de alcool la volan. Unul dintre ei a provocat și un accident și apoi a fugit de la locul faptei. 

La data de 12 mai 2024, în jurul orei 20.20, polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Aiud, au oprit, pentru control, pe DN 1, la kilometrul 416+500 metri, în apropierea localității Mirăslău, județul Alba, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din Satu Mare.

În urma testării conducătorului auto, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe