Connect with us

Eveniment

Unde aruncăm brazii de Crăciun în Sibiu

Publicat


Sărbătorile de iarnă au trecut, astfel că sibienii se gândesc unde să arunce bradul de Crăciun. În niciun caz nu se lasă la voia întâmplării, aruncat pe câmp ori în spatele blocului.

În urbea de pe Cibin nu există puncte speciale de colectare pentru brazii naturali, dar asta nu înseamnă că nu putem colecta selectiv. Sibienii care locuiesc la case trebuie să pună bradul în fața porții, lângă pubela maro, iar el va fi luat în ziua în care se ridică gunoiul. De asemenea, cei care locuiesc la bloc, îl vor duce la platforma publică, așezat, de asemenea, lângă pubela pentru deșeuri biodegradabile, și anume cea de culoare maro.

Reprezentanții SOMA spun că brazii naturali vor fi colectați și vor fi puși în mașină pentru compactare, fiind colectați odată cu deșeurile biodegradabile.

Sibienii mai au o altă variantă atunci când vor să scape de pomul de iarnă. Compania Leroy Merlin colectează brazii și vă oferă și un voucher în valoare de 25 de lei, pe care îl puteți folosi în magazinul din Sibiu. Atunci când duceți bradul, trebuie să prezentați și bonul fiscal pentru a dovedi că l-ați achiziționat de acolo.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

DEFINITIVAT 2023: Modificări în metodologie. Ce trebuie să știe candidații înscriși la concursul de definitivare în învățământ

Publicat

Definitivat 2023: pentru organizarea concursului de definitivare în învățământ de anul viitor, au fost stabilite unele modificări în metodologie. Acestea se referă la inspecțiile de specialitate, portofoliul profesional, distribuirea subiectelor la proba scrisă sau profesorii-candidați care predau într-o limbă a minorităților naționale.

Recent, calendarul concursului a fost publicat în Monitorul oficial. Înscrierile se fac până în 14 octombrie, iar proba scrisă va fi în 19 iulie.

Modificări în metodologie (Ordin ME 5.722/27 septembrie 2022, de completare a OMEC 5424/2020)

  • inspecțiile școlare de specialitate au loc în perioadele de cursuri; prima inspecție este organizată în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modificări la prețurile RCA: Asigurări mai scumpe pentru șoferii care au reședința în localități cu număr mare de accidente

Publicat

Prețurile RCA au fost ajustate după ce firmele de asigurare au introdus noi criterii de calcul pentru polițele obligatorii. Printre criteriile noi introduse se află și zona de reședință a șoferului dar și capacitatea cilindrică a motorului mașinii. Acestea pot influența semnificativ prețul RCA.

Potrivit unei analize realizate de Economica.net în urma acestor modificări vor fi afectați mai mulţi șoferi, unii vor plăti pentru RCA mai puțin, dar cei mai mulți vor achita un RCA mai scump.

Șoferii cu vârste de până în 30 de ani plătesc și cu 250% mai mult la RCA

Au fost constatate scăderi notabile în cazul majorității categoriilor de șoferi, dar și creșteri masive în situația…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Statutul judecătorilor și procurorilor adoptat în Camera Deputaților. Noi reguli pentru magistrați introduse în Legile Justiție

Publicat

Proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 198 de voturi „pentru”, 80 de voturi ‘împotrivă’ şi 4 abţineri.

Sanctiunea pentru manifestările care aduc atingere onoarei ori probitatii profesionale sau prestigiului justitiei este prevazuta si în noua Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor. Astfel manifestările magistraților pe rețele de socializarevor fi în continuare sancționate. De asemenea nerespectarea deciziilor CCR va fi în continuare sancționată.

Proiectul de lege a parcurs toate etapele procedurale prevăzute de legi în ceea ce priveşte elaborarea în propunerea şi adoptarea proiectelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi hoți au spart magazinul Flanco din Sebeș: În 60 de secunde au furat 32 de telefoane. Cum au rezolvat criminaliștii cazul

Publicat

politie mascati

Fragmenul dintr-o mănușă chirurgicală a fost indiciul care i-a dus pe criminaliștii din Alba mai aproape de rezolvarea unei spargeri la un magazin de electronice și electrocasnice din Sebeș. 

Deși în primă fază cei doi făptași nu au putut fi identificați deoarece au fost mascați când au dat spargerea, unul dintre ei a fost prins pe baza probelor ADN. 

Este vorba despre o spargere dată în anul 2018, la magazinul Flanco din Sebeș. Aproape patru ani mai târziu unul dintre cei care au dat spargerea a fost trimis în judecată, iar în data de 28 septembrie 2022, dosarul pentru furt calificat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

De asemenea motivarea a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe