Connect with us

Eveniment

Unităţile de învăţământ din oraşul Covasna intră de marţi în scenariul galben

Publicat


Toate unităţile de învăţământ din oraşul Covasna intră, începând de marţi, în scenariul galben, ca urmare a depăşirii ratei de infectare cu noul coronavirus de 1 la mia de locuitori, a anunţat marţi Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.

Potrivit conducerii instituţiei, toate unităţile vor funcţiona după scenariul galben până la sfârşitul acestei săptămâni, prin urmare preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, precum şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal vor continua să vină la şcoală, în timp ce celelalte clase şi ani de studiu vor învăţa online.

La nivelul judeţului Covasna, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 0,67/1.000 de locuitori, iar în majoritatea unităţilor şcolare activitatea didactică se desfăşoară conform scenariului verde.

Conform ultimelor date postate pe site-ul Prefecturii Covasna, în trei localităţi – Boroşneu Mare, Mărcuşa şi Zagon – incidenţa cumulată/ultimele 14 zile (fără focare) depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, în localităţile Sfântu Gheorghe, Covasna, Sita Buzăului şi Zăbala este sub 1,5/1.000 de locuitori, 13 localităţi din judeţ au incidenţa cazurilor mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, iar 105 localităţi nu au niciun caz de COVID-19. AGERPRES/(AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea o pedeapsă mai mică. Crima îngrozitoare pe care a comis-o în Harghita

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat la închisoare pe viață, a vrut să i se schimbe pedeapsa. Mai exact să fie schimbată la 25 de ani de închisoare. 

Cererea sa a fost judecată de magistrații Tribunalului Alba. O soluție a fost dată pe 15 aprilie 2024. 

Este vorba despre Istvan Krafft Szabo, un bărbat care a comis o crimă oribilă, în 2012. Pentru fapta comisă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat definitiv la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Publicat

Posibilitatea extinderii conflictului militar dintre Israel și Iran la nivelul întregului Orient Mijlociu, a redus cererea de active riscante, în timp ce dolarul a cunoscut o apreciere consistentă.

Euro s-a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un drum din comuna Ciuruleasa va fi asfaltat și modernizat, pe o lungime de aproape 1,7 km. Care este valoarea investiției

Publicat

Un drum comunal din comuna Ciuruleasa, care asigură legătura între DN 74 și satul Vulcan, urmează să fie asfaltat pe o porțiune de aproape 1,7 km. Investiția se ridică la peste 1,8 milioane de lei. 

Primăria Ciuruleasa a lansat pe 16 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 161 în satul Vulcan.

Valoarea totală a contractului este estimată la 1.845.000 de lei, fără…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Incendiu de amploare la Gilău. Trei case afectate și un grajd. Doi cai nu au putut fi salvați

Publicat

Un incendiu de amploare a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri la o casă în comuna Gilău, iar focul s-a extins la alte două  case din vecinătate, dar si la un grajd cu cai.

Incendiul a fost lichidat de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe