Connect with us

Brasov

UPDATE Salvamontiştii au ajuns la persoanele surprinse de avalanşă; una dintre ele este rănită

Publicat


Salvamontiştii au ajuns la cele două persoane surprinse, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti, una dintre ele fiind rănită, informează Salvamont România.

„Salvamontiştii au ajuns în ambele locaţii unde se aflau persoanele surprinse de avalanşă. Una dintre ele nu are probleme medicale, iar pentru cea de-a doua există suspiciunea unui traumatism de bazin sau coloană”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Potrivit sursei citate, o a doua echipă de salvatori a plecat din Râşnov pentru a sprijini retragerea salvatorilor împreună cu cele două persoane.

 

Două persoane, surprinse de o avalanşă în Bucegi; salvatorii se îndreaptă spre locul evenimentului

 

Două persoane au fost surprinse, sâmbătă, de o avalanşă în Munţii Bucegi, sub Vârful Ţigăneşti, salvatorii fiind în drum spre locul evenimentului, informează Salvamont România.

„Avalanşa a prins două persoane, dintre care una cel puţin una a reuşit să se salveze, iar cea de-a doua se pare că este surprinsă sub zăpadă. Informaţiile sunt incerte, dar există varianta ca ambele persoane să fie în viaţă, dar să nu se poată vedea sau contacta”, se arată într-o informare postată pe pagina de Facebook a Salvamont România.

O echipă de salvamontişti din Râşnov se îndreaptă către locul evenimentului.

De asemenea, a fost alertat elicopterul, dar în zona nu sunt condiţii de zbor. AGERPRES/ (AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)
sursa Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

VIDEO: A fost finalizată prima acțiune de dezinfecție la toate cele trei ferme de curcani din Codlea. Precizările ANSVSA

Publicat

sursa foto: captură video Facebook / Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Vineri, 3 februarie 2023,  prima acțiune de dezinfecție (dezinfecția preliminară) la toate cele trei ferme de curcani din Codlea unde a fost diagnosticată gripa aviară, a fost finalizată, anunță ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, conform procedurilor, după depopularea fermelor, spațiile utilizate pentru adăpostirea animalelor, echipamentul susceptibil de a fi contaminat, precum și vehiculele utilizate pentru transportul păsărilor, al cadavrelor, al hranei pentru păsările domestice, al gunoiului de grajd, al așternutului pentru păsări și al oricărei alte materii sau substanțe susceptibile de a fi contaminate, sunt supuse procedurilor de curăţare şi dezinfecţie.

A fost realizată prima dezinfecție a adăposturilor (care vor fi urmate de cea de a doua, la 14 zile și cea de a treia la 21 de zile).

Curăţarea şi dezinfecţia în exploataţiile comerciale au drept scop reducerea presiunii virale prin eliminarea germenilor specifici.

Aceste măsuri sunt susținute de punerea în aplicare a metodelor adecvate de dezinfecție la intrările și ieșirile din clădirile unde sunt adăpostite păsările, precum și la cele din exploatație.

De asemenea, au fost plasate postere de avertizare cu textul: „intrarea interzis, suspiciune gripă aviară”.

Accesul în exploatațiile afectate este permis numai persoanelor implicate în gestionarea focarelor de boală.

Tot efectivul de curcani afectat, de 223.510 de capete, după eutanasiere a fost ecarisat prin îngropare, pe un teren care aparține Primăriei Codlea, stabilit prin decizia Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB).

În zonele de protecţie şi supraveghere, stabilite în urma declarării focarelor, sunt menţinute măsurile de restricție severe privind circulația persoanelor, animalelor și a mijloacelor de transport pentru toate fermele.

Nici o pasăre de curte și nici un mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploatațiile din zonele de restricție, fără autorizarea autorității competente.

Pentru exploatațiile din afara zonelor de restricţie, continuă aplicarea măsurilor de supraveghere și control, astfel încât să se poată interveni rapid, în eventualitatea depistării unor simptome care pot fi atribuite gripei aviare.

Măsurile prevăzute în decizia CLCB se vor menține cel puțin treizeci de zile de la data încheierii operațiunilor preliminare de curățare și dezinfecție a exploatațiilor infectate, în conformitate cu legislația aplicabilă.

Reprezentanții Uniunii Crescătorilor de Păsări din România au fost informați asupra măsurilor suplimentare de biosecuritate care trebuie instituite în fermele comerciale de păsări, pentru a preveni răspândirea bolii, precizează instituția.

Citește mai departe

Brasov

Atenție, șoferi! Restricții pe DN 1, în Prahova, după ce o porțiune de drum s-a surpat

Publicat

Traficul este restricționat, vineri la amiază, pe DN 1, în Prahova, după ce o porțiune de drum s-a surpat.

Potrivit IPJ Prahova, vineri, 3 februarie 2023, pe DN1 la km 99+050, în afara localității Breaza, pe sensul de mers Brașov către Ploiești, terasamentul drumului public s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri.

Astfel, se va institui restricție temporară pe banda nr.1 de la km 99+200 până la km 98+850.

Restricția va fi semnalizată corespunzător.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru asigurarea fluenței în zona respectivă.

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

VIDEO: Patru turiști, ajutați de jandarmii montani dâmbovițeni după ce au rămas blocați cu mașina în zăpadă

Publicat

Patru turiști au fost ajutați în noaptea de joi spre vineri de jandarmii din Dâmbovița, după ce au rămas blocat cu mașina în zăpadă.

Potrivit Jandarmeriei Române, jandarmii montani de la postul Zănoaga au acționat în noaptea de 02/03 februarie2023, în urma unui apel prin 112, pentru a ajuta patru turiști rămași blocați cu autoturismul în zăpadă, pe partea carosabilă a DJ 713 Zănoaga-Dichiu, după ce s-au aventurat în Munții Bucegi.

Cei patru turiști, din Comarnic, intenționau să ajungă la Sinaia, însă condițiile climatice le-au dejucat planul și au fost nevoiți să apeleze la ajutorul jandarmilor montani.

Jandarmii montani…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Peste 8.200 de misiuni executate de jandarmii din Brașov, în anul 2022

Publicat

Arhivă foto

Peste 8.200 de misiuni au fost efectuate în total de jandarmii brașoveni pe parcursul anului 2022. Aproximativ jumătate dintre acestea fiind realizate în sistem integrat cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, se arată în bilanţul activităţii pe anul trecut a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”.

Astfel, au fost executate un total de 8.267 misiuni, dintre care 603 de asigurare a ordinii publice (la manifestaţii sportive, culturale, proteste, acţiuni caritabile etc), 4111 pe linia menţinerii ordinii publice, 1572 acţiuni de intervenţie, 191 misiuni executate în cooperare cu structurile semnatare ale protocoalelor şi planurilor de cooperare/colaborare şi 1790 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere înaintate de către instanţele de judecată din judeţul Braşov.

„Pe timpul acestor acţiuni nu s-au înregistrat acte de tulburare gravă a ordinii publice care să impună intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice”, se menţionează în bilanţul citat.

Totodată, structurile de jandarmi montane au executat misiuni în zonele de interes operativ din staţiunile montane, pe traseele turistice, zonele de agrement şi pârtiile de schi din zona acestora, în special în staţiunile Poiana Braşov şi Predeal, precum şi în zonele turistice din Râşnov, Zărneşti, Bran, Vama Buzăului sau Sâmbăta, care s-au concretizat prin 8 acţiuni de salvare-evacuare, pe timpul cărora a fost acordat sprijin şi acordarea primului ajutor medical de bază unui număr de 14 persoane aflate în dificultate pe traseele montane şi pârtiile de schi.

Peste 8200 de misiuni executate de jandarmii din Brașov, în anul 2022. Au fost aplicate amenzi de peste 1 milion de lei

În anul 2022, au fost constatate independent, în cadrul misiunilor specifice, un număr de 99 infracţiuni flagrante cu 125 făptuitori, concretizate în 84 de dosare cu actele premergătoare începerii urmăririi penale, iar în sistem integrat au fost constatate un număr de 64 infracţiuni cu 75 autori identificaţi.

Pe timpul executării misiunilor au fost aplicate un număr de 3.229 sancţiuni contravenţionale, din care 1.590 avertismente scrise şi 1.639 amenzi contravenţionale în valoare de 1.489.602 lei.

Pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice au fost constatate 8 infracţiuni flagrante cu 14 autori şi aplicate un număr de 859 sancţiuni contravenţionale în valoare de 595.000 lei.

În perioada analizată, un număr de 314 cazuri au fost direcţionate spre rezolvare IJJ Braşov, prin „Sistemul unic pentru apeluri de urgenţă – 112”.

„Asigurarea climatului de normalitate civică pentru desfăşurarea în siguranţă atât a activităţii instituţiilor fundamentale ale statului, cât şi pentru securitatea cetăţenilor, în general, a reprezentat permanent un deziderat prioritar pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ‘Nicolae Titulescu’ Braşov şi în anul 2022, iar prin structurile specializate şi personalul încadrat, am căutat să identificăm cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare ale acestuia”, se mai arată în bilanţul prezentat joi de către instituţie. Agerpres

Citește mai departe