Connect with us

Eveniment

Urși îndepărtați în weekend, din trei localități din Harghita. Peste 60 de intervenții de la începutul anului

Publicat


Prezenţa unor urşi a fost semnalată, în weekend, în localităţile Ditrău, Sânsimion şi Poloniţa, animalele fiind îndepărtate în pădure de jandarmi şi poliţişti.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, o femeie din comuna Ditrău a sunat, sâmbătă, la numărul de urgenţă 112, anunţând că un urs se află pe un deal din apropierea casei sale.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de ordine publică format din poliţist şi jandarm, care a alungat animalul sălbatic înspre pădure.

Tot sâmbătă, un bărbat din comuna Sânsimion a semnalat prezenţa unui urs în apropierea cimitirului din localitate. Echipajul de jandarmerie trimis la faţa locului a îndepărtat ursul în pădurea din apropiere.

Ultimul apel a fost făcut duminică, 1 mai, în cursul serii, de către o femeie care anunţa prezenţa unui urs în apropierea minei din satul Poloniţa, comuna Feliceni. Un echipaj de poliţie a confirmat prezenţa ursului, acesta fiind îndepărtat înspre pădure.

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă

În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, mai precizează sursa citată.

De la…

[Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO „Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Cetățenii din trei cartiere, nevoiți să ocolească 1,8 km. Soluția găsită de Primărie

Publicat

„Imobilitate” în trafic, la Alba Iulia. Locuitorii cartierelor Pâclișa, Recea și Dealul Furcilor din municipiul Alba Iulia, care vor să ajungă de pe străzile Brândușei, Lalelelor și Izvorului spre B-dul 1 Decembrie 1918 și zona Parcului Unirii sunt obligați, potrivit proiectului de mobilitate aflat în desfășurare, să ocolească pe B-dul Încoronării, respectiv să întoarcă în sensul giratoriu din zona Cimitirul Eroilor. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Aplicaţie unică de control a agenților economici: Statul vrea să evite suprapunerea organelor de control la aceeași firmă

Publicat

Aplicaţie unică de control a agenților economici: statul vrea să evite suprapunerea organelor de control, atunci când se duc să verifice un agent economic. 

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), lucrează la această aplicaţie unică de control.

Informația a fost făcută publică miercuri de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, citat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ce firme au depus oferte pentru modernizarea Palatului de Justiție Cluj. Valoarea proiectului, peste 70 de milioane de euro

Publicat

Trei asocieri de firme au depus oferte la licitația organizată de Curtea de Apel Cluj pentru proiectare și execuția de reparații capitale și modernizarea clădirii Palatului de Justiție din Cluj-Napoca, proiect cu o valoare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe