Connect with us

Eveniment

USR PLUS votează împotriva majorării taxei de salubritate al Sibiu

Published

on



Reprezentanții USR PLUS din consiliul Local au anunțat că nu vor vota proiectul de hotărâre prin care se dorește majorarea taxei de salubritate în municipiu.

”Creșterea excesivă a taxei de salubritate este în aceste zile problema care îi nemulțumește pe sibieni și motivul lor este justificat. Suntem de partea sibienilor și consilierii USR PLUS vor vota împotriva regulamentului, în forma actuală, în ședința de Consiliu Local.

Propunem transformarea problemei taxării gunoiului din Sibiu printr-o modalitate de gestionare europeană, eficientă și echitabilă pentru toți cetățenii. Primăria Sibiu trebuie să găsească urgent soluții pentru a colecta toate taxele, inclusiv de la cei care nu le plătesc. Este exclusiv obligația acesteia de a-i identifica pe cei care nu declară corect numărul de persoane și pe cei care nu plătesc servicii de salubritate. Nu este corect ca cetățenii să plătească mai mult pentru că Primăria nu a știut să managerieze taxele de salubritate și investițiile în colectarea deșeurilor.

Alianța USR PLUS susține:
● Principiul pentru taxa de salubritate „plătești pentru cât arunci” care trebuie să primeze și să fie funcțional. Până când va fi funcțional acest principiu propunem taxarea diferențiată, începând de la 14 RON/lună/persoană și acoperirea diferenței necesare din partea de reciclare și din bugetul local al Primăriei, ca soluție temporară până la implementarea unui sistem funcțional de „plătești cât arunci”. Trebuie însă menținută, anul acesta, taxarea / persoană și nu pe proprietate pentru a nu mai există încă o inechitate;
● Alegerea pachetelor individuale de servicii în cazul în care nu se poate menține sub nicio formă taxarea pe persoană conform OUG 74/2018;
● Urgentarea investițiilor în infrastructura de colectare a deșeurilor pentru blocuri, acolo unde este o problemă și mai mare cu reciclarea, prin introducerea containerelor pe bază de cartelă și supravegherea acestora.

Considerăm că sibienii au nevoie de sprijin mai ales în această perioadă, iar actualul regulament nu este corect făcut, taxarea propusă este inechitabilă și nu face decât să acopere incapacitatea Primăriei Sibiu de a gestiona situația colectării selective a deșeurilor și neplata taxei de către unii locuitori, fiind cauzată și de necesitatea de a acoperi noile tarife de sortare și de compostare care vor fi aprobate la începutul acestui an”, transmit cei de la USR PLUS.

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor

Published

on

La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.

Același lucru se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR

Published

on

O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR. 

Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.

Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading