Connect with us

Alba

Va fi zăpadă de Crăciun și Revelion? Prognoza meteo pentru sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022

Publicat



Metorologii spun că luna decembrie 2021, în mod sigur nu va fi acea primă lună de iarnă care să aducă dezamăgiri peste dezamăgiri, dacă este să ne uităm la începuturile de iarnă din anii precedenți.

Tiparul de macro circulație extrem de promițător pare să se transmită și la nivel troposferic și atmosferic astfel încât ne așteaptă o lună decembrie cu multe alternanțe, dar mult mai apropiat de ceea ce ar trebui să fie o primă lună de iarnă.

Vremea în luna decembrie 2021: Context sinoptic

Decembrie, prima lună de iarnă calendaristică, aduce la nivelul țării noastre o pleiadă de fenomene meteo, dintre care cele mai de interes sunt ninsorile și chiar episoadele de viscol (luna decembrie, statistic, poate aduce cel puțin un episod de viscol în țara noastră).

Din punct de vedere al poziționării centrilor barici, luna decembrie, climatologic vorbind, ar trebui să aducă frecvent un cuplaj în dorsala anticiclonului est-european și depresiuni mediteraneene bogate în precipitații.

Acesta este, în fapt, și scenariul tradițional pentru apariția ninsorilor și a episoadelor de viscol.

În același timp, din punct de vedere al circulației maselor de aer, advecțiile de aer rece continental…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Salariul minim european. Marcel Ciolacu: Formă de stabilire este „un pic cam empirică”. În realitate, Directiva Europeană e clară

Publicat

Salariul minim european: Premierul Marcel Ciolacu a spus că actuala formă de stabilire a salariului minim este „un pic cam empirică” și crede că acest mecanism trebuie să devină foarte clar, predictibil.

„Nu putem rămâne. E un pic cam empirică această formă în care e o negociere cu actorii sociali, cu patronate și sindicat, și Guvernul hotărăște cu cât se mărește și cum, în funcție de anumiți parametri”, a spus Marcel Ciolacu.

Salariul minim european trebuie să intre în vigoare la 1 iulie în România.

Numai că, spre deosebire de ce spune…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Cum arată sfârșitul de săptămână pentru fiecare zodie în parte

Publicat

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Sfârșitul de săptămână poate fi benefic și distractiv pentru majoritatea zodiilor. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscopul este o practică astrologică care presupune interpretarea pozițiilor relative ale planetelor și a altor corpuri cerești în momentul nașterii unei persoane.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste, schimbări importante și luni favorabile

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe