Connect with us

Eveniment

„Vacanţă la Muzeu”: Peste 150 de copii au participat la activităţile propuse şi susţinute de către specialiştii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

Publicat



sursa foto: Facebook / Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă - Zalău

Mai mult de 150 de copii din județul Sălaj au luat parte la activitățile planificate și ghidate de specialiștii de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău pe parcursul celor șase săptămâni ale programului educațional „Vacanță la Muzeu”.

„Pornind de la experienţa ediţiei de anul trecut, când locurile disponibile s-au epuizat într-o singură zi, anul acesta am suplimentat cu două săptămâni oferta programului.

Astfel, în loc de patru serii, am stabilit şase serii de activităţi cu tematici diferite.

Mai mult, am introdus o nouă categorie de vârstă care nu se regăsea până acum în program – copiii cu vârsta cuprinsă între 12 – 15 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Muzeul Judeţean Zalău.

Potrivit sursei citate, programul „Vacanţă la Muzeu” s-a desfăşurat în şase serii de câte 25 de participanţi, în perioada 3 iulie – 11 august, fiecare serie având organizate activităţi specifice în funcţie de tematica propusă.

„Succesul pe care l-am înregistrat până acum prin Programul „Vacanţă la Muzeu” ne motivează să continuăm să oferim copiilor oportunitatea de a explora şi învăţa într-un mod interactiv şi captivant, într-un cadru muzeal.

Ne propunem să aducem şi mai multe experienţe educative şi distractive în viaţa tinerilor noştri vizitatori şi suntem nerăbdători să continuăm să le oferim momente de descoperire şi inspiraţie în anii care vor urma”, spun reprezentanţii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Agerpres

sursa foto: Facebook / Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

Publicat

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe lângă Ziua Muncii, în tradiția română mai are loc o altă sărbătoare. Cumnoscută mai puțin, dar care în trecut era sărbătorită, era tradiția de Armindeni, sau Armindenul. 

Este un simbol al vegetației care proteja recoltele si animalele. În tradiția populară, acestei zile i se mai spune si „ziua pelinului” sau „ziua bețivilor” si semnifica începutul verii.

Armindenul se serbează pentru rodul pământului, ca să nu bată grindina, împotriva…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprijin financiar de Sărbători prin programul ALIMENTE. Emil Boc: Vrem să majorăm suma

Publicat

Aproape 4.300 de clujeni au primit sprimit sprijin financiar prin programul ALIMENTE al primăriei Cluj-Napoca anunță Emil Boc.

Cardurile au fost deja încărcate cu câte 225 de lei și reprezintă un ajutor pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Complexul Băile Sărate Ocna Mureș oferă servicii Spa. Ședințe de masaj și băi aromate. Care sunt tarifele actualizate

Publicat

La Complexul Băile Sărate Ocna Mureș, serviciile pentru clienți au fost extinse cu ședințe de masaj, inclusiv tehnici de relaxare și băi aromate. Tarifele a fost actualizate.

Acestea completează seria de servicii de agrement și proceduri medicale.

Complexul a fost deschis pentru turiști în luna mai 2023, după o investiție de 7,7 milioane lei, realizată prin parteriat Consiliul Județean Alba – Primăria Ocna Mureș.

Apa sărată de la Ocna Mureș a fost recunoscută pentru proprietățile terapeutice de peste 130 de ani. Primele băi au fost amenajate aici din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Se fac angajări la pompieri. Opt posturi scoase la concurs de către ISU Cluj

Publicat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj a scos la concurs nu mai puțin de 8 posturi pentru încadrare din sursă externă. Informații despre aceste posturi au fost deja publicate pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe